Manchester Unitedin entinen kapteeni ja pelaajalegenda Roy Keane toivoo portugalilaistähti Cristiano Ronaldolle onnistumisia Qatarin MM-kisoissa.

Ronaldo, 37, pelasi aikoinaan Keanen, 51, kanssa samaan aikaan Unitedissa ja palasi manchesterilaisseuraan viime vuonna.

Portugalilaishyökkääjän paluusta ei kuitenkaan muodostunut sellaista menestystä kuin seuran kannattajat odottivat.

Ronaldo oli vielä viime kaudella Manchester Unitedin paras maalintekijä 24 osumallaan, mutta kuluvalla sesongilla hän joutui tyytymään pienempään roolin uuden managerin Erik ten Hagin alaisuudessa.

Portugalin maajoukkuekapteeni reagoi tilanteeseensa oikuttelemalla. Ronaldo poistui kesän ja syksyn kahdesti stadionilta kesken ottelun. Toisella kerralla hän kieltäytyi kieltäytyi lisäksi menemästä vaihdosta kentälle sarjapelissä Tottenhamia vastaan.

Manchester United pudotti Tottenham-tapauksen jälkeen Ronaldon kokoonpanostaan ja harjoituksistaan muutaman päivän ajaksi, mutta isoimmat otsikot olivat vasta tulossa.

Aiemmin tässä kuussa Ronaldo tylytti TalkTV:llä Piers Morganin haastattelussa avoimesti Manchester Unitedin seurajohtoa, entisiä pelaajia ja päävalmentaja ten Hagia.

Ronaldo sanoi muun muassa, että hän on tuntenut olonsa ”petetyksi”, koska koki, että United yritti savustaa häntä seurasta ulos. Tähtihyökkääjä lisäsi myös, ettei kunnioita päävalmentaja ten Hagia, koska hänen mielestään ten Hag ei kunnioita häntä.

Haastattelusta aiheutui odotetusti valtava kohu, jonka seurauksena Ronaldo ja Manchester United päätyivät purkamaan sopimuksensa myrskyisten kuukausien jälkeen.

Ronaldo on kuitenkin mukana meneillään olevissa MM-kisoissa, joissa hänen kipparoimansa Portugali aloittaa urakkansa torstaina Ghanaa vastaan. Ronaldo nimettiin Portugalin avauskokoonpanoon.

ITV:llä kisojen asiantuntijana toimiva Keane toivoi Ghana-ottelun alla, että Ronaldo näpäyttää kriitikoitaan lopputurnauksessa.

– Odotan innolla hänen pelaamistaan. Toivon, että hän suoriutuu hyvin ja uskon siihen.

– Hän tekee sen kentällä ja hiljentää muutaman ihmisen… kaikki ne idiootit, jotka ovat arvostelleet häntä.

– Hän on hieno pelaaja. Olen onnekas, kun olen saanut pelata hänen kanssaan ja iloinen, että saan katsoa häntä taas tänä iltana.