Wales-Englanti -ottelu, ja samanaikaisesti (kello 21 Suomen aikaa) käynnistyvä Iranin ja Yhdysvaltojen kohtaaminen ratkaisevat MM-kisojen B-lohkon lopputilanteen.

Brittinaapureiden vääntö on aiheuttanut niin leikkimielistä kuin vakavampaakin sanailua jo hyvän tovin. Gareth Southgatea on Englannin managerina vaadittu peluuttamaan muiden muassa Phil Fodenia, minkä hän nyt tekeekin; Man City -tähti on avauskokoonpanossa. Samoin sinne nousee hänen seurakaverinsa, viime metreillä kisoihin kuntoutunut puolustaja/wingback Kyle Walker.

Hyökkäyspäässä Bukayo Saka saa lepovuoron, toisin kuin joukkueen kapteeni, tässä ottelussa penkillekin vaihteeksi toivottu Harry Kane.

Jos Southgate vaikuttaa kuunnelleen yleisön ääntä valinnoissaan, niin samaa ei voi sanoa Wales-käskijä Rob Pagen ratkaisuista. Joukkueen isoihin tähtiin lukeutuvien Gareth Balen ja Aaron Ramseyn esitykset eivät ole kaikkia miellyttäneet, mutta he juoksevat ison pelin avaukseen.

Bale kertoi maanantain pressitilaisuudessa odottavansa Kieran Trippierin kohtaamista. Tottenhamissakin yhdessä pelannut kaksikko tutustui walesilaisen mukaan syvemmin ollessaan Madridin eri puolten kirjoilla, Bale Realin, Trippier Atléticon. Tämän kohtaamisen mahdollisuuden Southgate ainakin ottelun alussa eväsi; Trippier on Kolmen Leijonan penkillä.

Wales 🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿

@Cymru
🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 | #FIFAWorldCup

The Cymru XI to play Lloegr.

Give 'em some Welsh Siwgr!

#ArBenYByd | #TogetherStronger

Englanti lähtee peliin lohkoykkösenä, neljällä pisteellään, Wales puolestaan jumbosijalta yhden pisteen saaliilla.