Manchester Cityn manageri Pep Guardiola herätti viime viikonloppuna huomiota kommenteillaan, kun hän sanoi, että keskikenttäpelaaja Kalvin Phillips palasi MM-kisoista ylipainoisena.

Phillips, 27, pelasi Englannin paidassa 40 minuuttia Qatarin MM-kisoissa, mutta hän ei ollut lainkaan kokoonpanossa viime viikolla, kun City voitti Liverpoolin liigacupissa 3-2.

Liigacupin taistossa kentällä nähtiin monta pelaajaa, jotka kellottivat Phillipsiä suuremmat peliminuutit MM-kisoissa, joten Guardiolalta kysyttiin, miksi Englannin maajoukkuepelaajaa ei löytynyt kokoonpanosta.

– Hän ei ole loukkaantunut. Hän saapui ylipainoisena. En tiedä [miksi], vastasi Guardiola.

– Hän ei saapunut sellaisessa kunnossa, että voisi harjoitella ja pelata.

Viime keskiviikkona Phillips palasi kokoonpanoon, kun Manchester City voitti hänen entisen seuransa Leedsin 3-1 vieraskentällä Valioliigassa. Phillips seurasi koko ottelun penkiltä.

Leedsin kannattajat kuittailivat keskiviikkona Phillipsille armottomasti, vaikka hän nousikin seuran omasta akatemiasta pelaamaan edustusjoukkueessa yli 230 ottelua. Katsomosta laulettiin: ”Kalvin Phillips syö, mitä haluaa”.

Guardiolalta kysyttiin, nähdäänkö Phillips mahdollisesti tositoimissa uudenvuodenaattona Evertonia vastaan. Espanjalaisluotsi vastasi kysymykseen ensin vitsaillen, mutta painotti myös, että vähälle peliajalle jääneen Phillipsin on sisäistettävä Cityn pelitapa ja filosofia nopeasti.

– Hänellä on nyt täydellinen vartalo, niin seksikäs, sanoi Guardiola.

– Hän on ollut leikkauksen takia sivussa kauden ensimmäisellä puoliskolla. Hän teki kaikkensa päästäkseen MM-kisoihin.

– Kyse ei ole vain kunnosta, vaan on myös ymmärrettävä, mitä haluamme tehdä, mitä liikkeitä ja muuta.

– Se tarkoittaa, että mahdollisimman nopeasti, koska Rodri ei voi pelata kaikkia pelejä, joten hänet (Phillips) on saatava pelaamaan mahdollisimman nopeasti.

– Mutta olen iloinen siitä, että esimerkiksi eilen Kalvin treenasi todella hyvin ja ennemmin tai myöhemmin hän pelaa.

Olkapäävammasta kärsinyt Phillips on esiintynyt Cityn paidassa vain neljä kertaa siirryttyään seuraan Leedsistä viime kesänä 49 miljoonalla eurolla.