Newcastle yrittää hankkia Evertonin hyökkääjän Anthony Gordonin, kertoo Athletic.

Englantia nuorten maajoukkueissa edustanut Gordon, 21, oli jo viime kesänä Newcastlen sekä Tottenhamin kiinnostuksen kohteena. Chelsea teki hänestä myös tarjouksia, mutta Everton hylkäsi ne.

Newcastlen päävalmentaja Eddie Howe haluaa vahvistaa hyökkäyspäätään Chris Woodin siirryttyä Nottingham Forestiin. Howe pelkää, että hänen vaihtoehtonsa ovat jäämässä vähiin, mutta uuden hyökkääjän ei tarvitse olla profiililtaan yksi yhteen Woodin kanssa.

Hyökkäyspään eri rooleissa viihtyvä Gordon oli harvoja valopilkkuja Evertonin ankeassa viime kaudessa, mutta kuluvalla sesongilla hän ei ole päässyt loistamaan samalla tavalla, kun joukkue on vajonnut yhä syvemmälle ahdinkoon. Maanantaina kenkää saanut päävalmentaja Frank Lampard laittoi viimeisten kahdeksan pelinsä aikana Gordonin vain kerran avauskentälliseen.

Newcastle ja Evertonin näkemykset Gordonin markkina-arvosta ovat toistaiseksi poikenneet toisistaan merkittävästi, mutta Newcastle uskoo, että se saa siirron maaliin vielä tässä kuussa.

Everton on lehtitietojen mukaan neuvotellut Gordonin kanssa jatkosopimuksesta jo jonkin aikaa tuloksetta. Gordonin nykyinen diili päättyy vasta kesällä 2025, mutta seura on halunnut palkita hänet rahakkaammalla sopimuksella pitääkseen kiinnostuneet seurat loitolla.

Gordon on edustanut Evertonia 11-vuotiaasta lähtien jätettyään paikallisvastustaja Liverpoolin akatemian. Hän on pelannut Toffeesin edustusjoukkueessa 78 ottelua tehden niissä yhteensä seitsemän maalia ja syöttäen kahdeksan.