Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoo, että Mohamed Salah kärsii epävakaudesta joukkueen hyökkäyskalustossa.

Salah, 30, on iskenyt vasta seitsemän osumaa tämän kauden Valioliigassa, ja hän on jäänyt maaleitta neljässä edellisessä sarjapelissään. Kaikkiaan egyptiläistähdellä on tällä kaudella 17 maalia kasassa, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Menneinä vuosina Salah muodosti pelätyn hyökkäyskolmikon Roberto Firminon ja Sadio Manén kanssa. Mané siirtyi kuitenkin viime kauden jälkeen Bayern Müncheniin ja Firmino on jäänyt pienempään rooliin loukkaantumisten ja uusien hankintojen myötä.

Kolmessa edellisessä ottelussaan Salah on pelannut kolmen eri hyökkäyslinjan kanssa. Kloppin mukaan egyptiläistaituri kaipaa johdonmukaisuutta.

– Tietysti hän kärsii. Puhumme tarkasta hyökkäyspään pelaamisesta, joka vaatii paljon työtä ja paljon tiedon opettelua, sanoi Klopp Sky Sportsin mukaan.

Saksalaisluotsin mukaan Salahin, Manén ja Firminon hyökkäyskolmikossa kaikki tiesivät roolinsa ja tehtävänsä täydellisesti.

– Se oli hyvin öljytty kone. Kaikille oli selvää, mitä me teemme.

– Tällaisista jutuista kehittyy tunne siitä, missä joukkuekaverisi on ja tiedät katsomattakin mihin syöttää.

Salahin rinnalla Liverpoolin hyökkäyskolmikossa ovat tällä kaudella pelanneet Firmino, Diogo Jota, Cody Gakpo, Luis Díaz, Darwin Núñez, Harvey Elliot, Fabio Carvalho ja Alex Oxlade-Chamberlain.

Liverpoolin ihannekolmikoksi kaavailtu Diaz-Núñez-Salah on kuitenkin pelannut tällä kaudella yhdessä vasta 343 minuuttia. Viime kesänä hankittu Núñez on kärsinyt sopeutumisvaikeuksista, pikkuvammoista ja kauden alussa kolmen ottelun pelikiellosta. Diaz taas on ollut jo monta kuukautta sivussa tositoimista polvivamman takia.