Chelsea on tehnyt listaa pelaajista, joista se on valmis luopumaan ensi kesänä, kertoo Guardian.

Lontoolaisseura on kahden viime siirtoikkunan tehnyt 16 hankintaa ja lainannut niiden lisäksi vielä kaksi pelaajaa. Rahaa vahvistuksiin on mennyt yli 600 miljoonaa euroa.

Chelseassa tiedostetaan, että ison rahan hankinnat itsessään eivät vielä nosta joukkuetta uudelle tasolle. Siksi päävalmentaja Graham Potterille annetaan aikaa kasata kalliista palapelistä toimiva kokonaisuus.

Joukkueen uudistaminen ei rajoitu siihen, että Chelsea vain hankkii vahvistuksia, sillä se aikoo myös luopua pelaajista, joille se ei näe enää tulevaisuudessa käyttöä. Potentiaaliset lähtijät edustavat joukkueen vanhempaa kaartia ja pelaajia, jotka eivät ole suoriutuneet Chelsean silmissä riittävällä tasolla.

Guardianin mukaan Chelsea on ensi kesänä valmis kuuntelemaan tarjouksia ainakin Hakim Ziyechistä, Christian Pulisicista, Kalidou Koulibalysta, Mateo Kovačićista ja Pierre-Emerick Aubameyangista.

Koulibaly, 31, ja Aubameyang, 33, siirtyivät Chelseaan vasta täksi kaudeksi, mutta he ovat esiintyneet alle odotusten.

Muita mahdollisia lähtijöitä ovat täksi kaudeksi muualle lainatut Romelu Lukaku (Internazionale) ja Callum Hudson-Odoi (Bayer Leverkusen) sekä Conor Gallagher, joka saattaa jäädä kasvattajaseurassaan vähälle peliajalle Enzo Fernándezin hankinnan myötä.