João Félix siirtyi tammikuussa Chelseaan.

Chelsea lainasi Félixin kevätkaudeksi maksettuaan Atléticolle 11 miljoonaa euroa. Lainasopimuksessa ei ole mukana osto-optiota, ja Chelsea maksaa kokonaisuudessaan pelaajan loppukauden palkan.

Félix sai Chelsea-debyytissään punaisen kortin ja kolmen ottelun pelikiellon. Pelikielto on nyt kärsitty ja Félix on lauantaina Chelsean kokoonpanossa, kun edessä on valioliigaottelu West Hamia vastaan.

AS haastatteli Félixiä. Félix on tyytyväinen Chelsean olosuhteisiin ja siihen, miten seura on rakennettu. Muun muassa harjoituskeskus sai kiitosta.

– Chelsea on suuri seura. Sen kaikki tiedämme. Chelsealla on loistavat olosuhteet. Harjoituskeskus on vaikuttava. Seuralla on vaikka ja mitä. Joukkueen ympärillä on lukuisia ihmisiä pitämässä huolen siitä, että kaikki on kunnossa, ja se tekee tarvittavan eron. Chelsea on hyvin rakennettu seura.

Félixin mukaan on helppo huomata, että seuralla on rahaa – ja todella paljon.

– Sen huomaa selvästi niin hankinnoista kuin kaikesta muustakin. Seuraa muutetaan myös sisältäpäin. Seuraan on nimitetty uusia henkilöitä ja kaikki on muuttumassa. On helppo huomata, että seuralla on paljon rahaa.

Chelsea hankki tammikuussa Enzo Fernándezin Benficasta noin 120 miljoonalla eurolla. Félix on Fernándezin tapaan pelannut Benficassa. Félix otti myös kantaa Fernándezin suureen siirtosummaan.

– Enzo on huippupelaaja ja on sopeutunut hienosti joukkueeseen. Hän saapui seuraan muutama päivä ennen ottelua, ja pääsi silti heti pelaamaan. Hän on laatupelaaja.

– Jatkuvasti on normaalimpaa, että pelaajista maksetaan tuollaisia summia. Jalkapallo on muuttunut ja pian on normaalia, että pelaajista maksetaan 80-110 miljoonaa euroa. Enzosta maksettiin tuollainen summa ihan syystäkin, koska hän on nuori, todella hyvä ja edelleen kehityskelpoinen pelaaja. Hänestä tulee varmasti yksi parhaista keskikenttäpelaajista Euroopassa.

Lehti tiedusteli, pelaako Félix ensi kaudellakin Chelseassa.

– Chelsealla ei ole osto-optiota, joten heidän pitäisi päästä yhteisymmärrykseen Atléticon kanssa.