Newcastlen manageri Eddie Howe on huolissaan entisestä suojatistaan, laitahyökkääjä Christian Atsusta, joka jäi maanantaina Turkin maanjäristyksestä aiheutuneiden raunioiden alle.

Atsu, 31, pelasi lyhyesti Howen alaisuudessa Bournemouthissa, ja hän vietti Englannissa viisi kautta myös Newcastlessa.

Nykyisin hän edustaa turkkilaista Hataysporia, jonka päävalmentaja Volkan Demirel kertoi keskiviikkona Reutersille, että Atsu on yhä kateissa. Aiemmin tällä viikolla jotkin lähteet uutisoivat jo, että ghanalaislaituri olisi löytynyt raunioista ja viety sairaalaan.

– Se on erittäin huolestuttavaa. Minä todella, todella nautin työskentelystä Christianin kanssa. Hieno jätkä, hieno pelaaja. Ajatuksemme ovat hänen ja hänen perheensä luona, kommentoi Howe perjantaina Athleticin mukaan.

– Toivomme hyviä uutisia. Toivomme, että hän on kunnossa, mutta olemme todella huolissamme hänestä ja hänen hyvinvoinnistaan tällä viikolla.

– Se on ollut vaikeaa, koska hänen olinpaikastaan on liikkunut ristiriitaisia tarinoita, joten se on ollut hyvin vaikeaa. En voi kuvitella, miltä hänen perheestään tuntuu.

– Mutta toivomme hänelle sydämemme pohjasta kaikkea hyvää ja toivomme, että asia päättyy positiivisesti.

Yli 21 000 ihmisen uskotaan saaneen surmansa ja tuhansien muiden loukkaantuneen valtavassa maanjäristyksessä, joka iski Kaakkois-Turkissa lähellä Syyrian rajaa varhain maanantaiaamuna.