Englannin ammattilaisjalkapallon ottelutuomareista vastaava elin (PGMOL) on vahvistanut, että John Brooks ei toimi videotuomarina tämän viikon huippuotteluissa, kertoo Athletic.

Brooksin, 33, oli määrä olla videotuomarina maanantaina Liverpoolin ja Everton välisessä paikalliskamppailussa sekä keskiviikkona Arsenalin ja Manchester Cityn kärkitaistossa, mutta hänet on hyllytetty kummastakin pelistä viikonlopun tapahtumien takia.

Viime lauantaina Brightonilta vietiin väärin perustein maali Crystal Palacea vastaan. Videotuomarina toiminut Brooks piirsi VAR-systeemillä paitsiolinjan väärästä puolustajasta, mistä johtuen Pervis Estupiñánin osuma hylättiin. Maali olisi hyväksytty, jos viiva olisi piirretty oikeasta pelaajasta. Ottelu päättyi 1-1-tasapeliin.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

The Tactical Times

@Tactical_Times
An Estupinan goal was ruled offside after the VAR identified the wrong defender as the last man. A stunning level of incompetence.

Brooksin tilalla videotuomarin tehtävissä nähdään maanantaina ja keskiviikkona Andre Marriner sekä David Coote.

PGMOL:n erotuomaripäällikkö Howard Webb oli sunnuntaina yhteydessä Brightoniin ja Arsenaliin, joka koki Albionin tavoin vääryyttä viime viikonloppuna virheellisen VAR-tarkistuksen takia.

Arsenalin ja Brentfordin välisessä ottelussa videotuomari Lee Mason jätti paitsiolinjan kokonaan piirtämättä vieraiden tasoitusmaalissa. Myös Lontoon paikalliskamppailu päättyi 1-1-tasapeliin. Masonin mahdollisesta hyllytyksestä ei ole vielä tietoa.

Sekä Brooksin että Masonin virheiden on kerrottu johtuneen ”inhimillisestä erehdyksestä”.