Liverpoolin kausi on ollut vaikea.

Liverpool on Valioliigassa kahdeksantena, ja se on jo pudonnut FA Cupista. Mestarien liigan neljännesvälierissä vastaan asettuu kilpailun hallitseva mestari Real Madrid. Otteluparin avausosa pelataan tiistai-iltana Anfieldilla.

Liverpool-luotsi Jürgen Kloppin tulevaisuudesta on puhuttu paljon. Monet pitävät Kloppin Liverpool-ajanjaksoa jo pitkälti päättyneenä projektina. Madridilaislehti AS haastatteli Rafa Beníteziä. Lehti kysyi Beníteziltä, onko Kloppin aika Liverpoolin peräsimessä lähestymässä loppuaan.

– Siitä on puhuttu paljon, mutta pitkälti vain mediassa. Seuran omistajat ovat sanoneet tukevansa Kloppia seuraavassa siirtoikkunassa. Kun valmentaja on ollut seurassa tietyn aikaa, aiheuttaa se tietynlaista henkistä kulumista. Ja jos sellaista esiintyy, on löydettävä uusia piristeitä valmentajalle. Tässä tapauksessa uudet pelaajat toimivat piristeinä.

– Kloppin on sopeuduttava ja muutettava asioita. Stefan Bajčetić on nousemassa joukkueeseen. Darwin Núñez, Luis Díaz ja Cody Gakpo ovat saapuneet seuraan. En usko Kloppin aikakauden olevan päättynyt. Joukkue on kärsinyt avainpelaajien loukkaantumisista. MM-kisat sekoittivat pakkaa ja joukkueessa on uusia pelaajia.

Sadio Mané jätti Liverpoolin viime kesänä siirryttyään Bayern Müncheniin. Benítezin mielestä Manéa on turha verrata Núñeziin.

– Mané on erilainen pelaaja verrattaessa Darwiniin. Se ei ole Liverpoolin ainoa ongelma. Roberto Firmino ja Diogo Jota ovat kärsineet loukkaantumisista. He ovat pelaajia, jotka pelaavat parhaiten yhteen Mohamed Salah’n kanssa. Muiden hyökkäyspään pelaajien vahvuudet liittyvät pitkälti juoksemiseen.

Benítezin mukaan Núñez sai kenties liian suuren roolin itselleen välittömästi siirtonsa jälkeen, koska joukkue kärsi merkittävistä loukkaantumisongelmista.

– Darwinin ei olisi pitänyt kenties päästä niin nopeasti pelaamaan, koska kaikki tarvitsevat aikaa sopeutuakseen. Joukkueen loukkaantumisten vuoksi Darwin ei saanut aikaa sopeutua. Kloppille on annettava aikaa, jotta hän saa avainpelaajansa takaisin pelikuntoon. Sitten voimme katsoa, mitä hän tekee rotaation suhteen ja miten Klopp kykenee yhdistämään joidenkin pelaajien intensiteetin ja nopeuden Salah’n kanssa.

LUE MYÖS: Rafa Benítez johdatti Liverpoolin Mestarien liigan voittoon – kertoi ajastaan seurassa: ”Realismi katosi”