Manchester City on kiinnostunut Chelsean keskikenttäpelaajasta Mateo Kovačićista, kertoo Telegraph.

Kovačićin, 28, ja Chelsean sopimus päättyy ensi kauden jälkeen.

Lontoolaisseuran uudet omistajat Todd Boehly ja Behdad Eghbali haluavat jatkossa välttää tilanteet, joissa pelaajalla on alle kaksi vuotta jäljellä sopimuksessaan.

Uusilla seurapomoilla riittää tällä hetkellä selviteltävää sillä, Kovačićin lisäksi myös muun muassa Mason Mountilla, Christian Pulisicilla, Ruben Loftus-Cheekillä ja César Azpilicuetalla on päättymässä sopimus kesällä 2024. N’Golo Kantén sopimus taas on umpeutumassa jo tämän kauden jälkeen.

Manchester Cityn manageri Pep Guardiola lukeutuu Kovačićin ihailijoihin. Cityn odotetaan tekevän ensi kesänä muutoksia keskikentälleen, mutta Kovačićin tavoitteluun saattaa vaikuttaa useampikin tekijä.

City ensisijainen toivehankinta keskikentälle on Borussia Dortmundin Jude Bellingham, mutta hänen perässään on myös monta muuta Euroopan huippuseuraa. Lisäksi manchesterilaisten omissa riveissä on vielä epäselvää, missä İlkay Gündoğan, Bernardo Silva ja Kalvin Phillips jatkavat uraansa.

Kovačić saattaa olla saatavilla halvalla, jos hän ei solmi uutta sopimusta Chelsean kanssa. City oli kiinnostunut hänestä jo kesällä 2018, mutta tuolloin hän siirtyi Real Madridista lainalle Chelseaan, joka hankki hänet vuotta myöhemmin pysyvästi riveihinsä.

Chelseassa Kovačić on pelannut kaikkiaan 207 ottelua ja voittanut seuran kanssa muun muassa kertaalleen Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan.