Manchester United voitti sunnuntaina Liigacupin mestaruuden kaadettuaan Newcastlen finaalissa 2-0.

Kyseessä oli Manchester Unitedille ensimmäinen pokaali kuuteen vuoteen, joten pitkä odotus tuli päätökseensä.

Manchester United pelaa hienoa kautta, sillä se on Valioliigassa kolmantena. Yhden ottelun enemmän pelannut Manchester City on kuuden pisteen päässä toisena.

Manchester Cityn päävalmentaja Pep Guardiola sai vastata paikallisvastustajaan liittyviin kysymyksiin lehdistötilaisuudessaan ennen tiistaista FA Cupin Bristol City -ottelua. Guardiolalta kysyttiin, onko Manchester United nyt todellinen ehdokas taistelemaan muun muassa Valioliigan mestaruudesta.

– Jos he käyttäisivät hieman enemmän rahaa, niin ehdottomasti. Tämä on normaalia. Manchester United on nyt siinä asemassa, missä sen normaalisti pitäisikin olla. Totuus on se, että kaksi joukkuetta, eli Liverpool ja me olemme tehneet uskomatonta työtä, kun katsomme numeroita, Guardiola viittasi edellisvuosiin.

– Onnittelut Manchester Unitedille Liigacupin voitosta ja myös Newcastellekin. Ottelu oli viihdyttävä. Kun saavuin Manchester Cityyn, oletin Manchester Unitedin taistelevan aina pokaaleista heidän historiansa vuoksi, ja Erik ten Hag tekee uskomatonta työtä siellä, Guardiola kehui.

Guardiola ei jaksa enää innostua sen suuremmin Liigacupista – ainakaan kommenttiensa perusteella.

– Muistan, kun matkustimme ensimmäiseen Liigacupin finaaliin ja kaikki olivat niin innoissaan siitä. Se oli jotain uutta meille valmentajille ja pelaajillekin. Kun matkustimme voittamaan Liigacupin neljännen kerran peräkkäin, ajattelimme sen olevan kuin jälleen uusi päivä toimistolla.