Englanti on vaarassa menettää lupaavan Folarin Balogunin toiselle maajoukkueelle.

Arsenalin omistama Balogun, 21, on ollut huippuvireessä tehtyään 17 maalia lainallaan Ranskan Ligue 1:ssa Reimsin riveissä. Hyökkääjä julkaisi Instagramissaan vihjailevan viestin, että pelaaja olisi valitsemassa Yhdysvaltojen maajoukkueen.

– Mene sinne missä sinua arvostetaan, Balogun kirjoitti viestissä.

Southgate ei ole valmis antamaan Balogunille vielä vastuuta Englannin paidassa, joten nuori hyökkääjä on vapaa päättämään edustusoikeudestaan.

– Nuoret pelaajat kehittyvät, etkä voi antaa heille välittömästi mahdollisuutta. Sitten toinen maa pystyy mahdollisesti antamaan sen. Sitten pelaajan on päätettävä, mitä hänen sydämensä sanoo, Southgate arvioi lehdistölle.

– Me emme voi antaa jollekin edustusjoukkuemahdollisuutta vain siitä syystä, ettemme halua hänen menevän muualle. Jos et pysty antamaan nyt mahdollisuutta, jotkut pelaajat ovat kärsivällisiä ja odottavat. Jotkut haluavat tietää heti ja ymmärrän myös heitä.

– Tottakai muut maat ovat olleet aggressiivisia rekrytoinnissaan. Me haluamme antaa aikaa ja nähdä hänen kehityksensä. Jos sama jatkuu, mahdollisuuksia tulee olemaan. En kuitenkaan pysty tarjoamaan sitä tällä viikolla. Se ei olisi reilua Ivan Toneylle, joka on tehnyt maaleja Valioliigassa.

LUE MYÖS!