Antonio Conten ja Tottenhamin tiet ovat eronneet.

Lontoolaisseura tiedotti verkkosivuillaan, että ”osapuolet ovat päättäneet purkaa sopimuksen yhteisymmärryksessä”. Cristian Stellini toimii väliaikaisena päävalmentajana kauden loppuun.

– Meillä on kymmenen valioliigaottelua jäljellä, ja meillä riittää taisteltavaa Mestarien liiga -paikoista. Meidän kaikkien on soudettava samaan suuntaan, Tottenhamin puheenjohtaja Daniel Levy sanoi tiedotteessa.

Conte aloitti Tottenhamissa kesällä 2021. Avauskaudellaan hän johdatti joukkueen Valioliigassa neljänneksi ja Liigacupissa välieriin.

Tällä hetkellä Tottenham on Valioliigassa neljäntenä. Mestarien liigasta ja FA Cupista tuli lähtö neljännesvälierissä.

Kaiken kaikkiaan Conten voittoprosentti (54,05) on Spursin seurahistorian viidenneksi paras. Edellä ovat vain Frank Brettell, Arthur Turner, André Villas-Boas ja Mauricio Pochettino. Tuloksiin Conte ei siis kaatunut.

Jo hyvän aikaa oli julkinen salaisuus, ettei Conte jatkaisi seurassa kuluvan kauden jälkeen. Lopullinen niitti nähtiin lehdistötilaisuudessa reilu viikko sitten. Conte ei sanojaan säästellyt, vaan haukkui pelaajat ja seurajohdon pataluhaksi.

– Näen itsekkäitä pelaajia. Se on samaa joka kausi, riippumatta sitä, kuka on managerina. He ovat tottuneet siihen täällä, ei pelata tärkeistä asioista. He eivät halua pelata paineen alla, Conte sanoi.

– Tämä on Tottenhamin tarina. Omistaja on ollut täällä 20 vuotta ja he eivät ole koskaan voittaneet mitään. Miksi?

Purkauksen jälkeen pidettiin jo käytännön varmana, ettei Conte jatkaisi seurassa kautta loppuun asti. Nyt näytelmälle saatiin päätös.

Lue myös