Tottenhamin jalkapallojohtajan Fabio Paraticin toimitsijakielto on laajennettu maailmanlaajuiseksi.

Paratici, 50, sai tammikuussa Italiassa 30 kuukauden toimitsijakiellon osana Juventuksen suurta vyyhtiä.

Liittovaltion vetoomustuomioistuin määräsi Juventukselle 15 pisteen vähennyksen sen jälkeen, kun seuran siirtosopimuksia koskevaa kirjanpitoa oli tutkittu. Juventus kiisti kaikki väärinkäytökset ja ilmoitti valittavansa päätöksistä.

Paratici toimi Juventuksen urheilutoimenjohtajana vuosina 2010-2021 ennen kuin siirtyi Tottenhamiin. Hänen ohellaan 11 Juventuksen nykyistä ja entistä johtajaa sai toimitsijakieltoja.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Fabrizio Romano

@FabrizioRomano
FIFA statement on Fabio Paratici 🚨⚪️

“Following a request by Italian FA, the disciplinary committee has decided to extend sanctions imposed on several football officials to have worldwide effect”.

Appeal will be crucial to understand Tottenham director’s future. #THFC

Alunperin Paraticin toimitsijakielto koski vain toimintaa Italiassa, mutta kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA määräsi rangaistuksen koskemaan koko maailmaa.

– FIFA voi vahvistaa, että Italian jalkapalloliiton (FIGC) pyynnöstä FIFA:n kurinpitokomitean puheenjohtaja on päättänyt laajentaa FIGC:n useille jalkapallovirkailijoille määräämät rangaistukset koskemaan koko maailmaa, kirjoitti FIFA lehdistölle lähettämässään lausunnossa.

Käytännössä Paraticin toimitsijakiellon laajentaminen tarkoittaa, että hän ei voi jatkaa tehtäviään Tottenhamissa, jos rangaistus pysyy sellaisenaan voimassa. Lontoolaisseura ei ole kirjoitushetkellä tiedottanut asiasta.

Paraticin rangaistus on valtava takaisku Tottenhamille, sillä hänen oli määrä johtaa joukkueen uuden päävalmentajan etsintää.

Tottenham ilmoitti viime viikonloppuna, että Paraticin maanmies, italialainen Antonio Conte ei jatka Spursin päävalmentajana. Conten paikan ottaa loppukauden ajaksi hänen apuvalmentajanaan toiminut Cristian Stellini.

Lue lisää Tottenhamista!

 

Lähteet: Athletic, Guardian