Tottenham odottaa kansainväliseltä jalkapalloliitolta (FIFA) selvennystä jalkapallojohtajansa Fabio Paraticin laajennetusta toimitsijakiellosta.

Paratici, 50, sai tammikuussa Italiassa 30 kuukauden toimitsijakiellon osana Juventuksen suurta vyyhtiä, jossa Torinon suurseura tuomittiin väärästä kirjanpidosta.

Alunperin Paraticin toimitsijakielto koski vain toimintaa Italiassa, mutta tällä viikolla tuli tieto, että FIFA on määrännyt rangaistuksen koskemaan koko maailmaa.

Käytännössä rangaistuksen laajennus tarkoittaa, että Paratici ei voi jatkaa tehtäviään Tottenhamissa, jos rangaistus pysyy sellaisenaan voimassa. Sekä Paratici että Juventus ovat tehneet valituksen sanktioistaan FIFA:lle.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Tottenham Hotspur

@SpursOfficial
Club announcement – Fabio Paratici

Tottenham kertoi tiedotteessaan, että FIFA:n langettama laajennus tuli seuralle yllätyksenä.

– Tämä komiteakäsittely on tehty ilman ennakkoilmoitusta millekään asianosaiselle. Pyydämme FIFA:lta pikaisesti lisäselvitystä pidennyksen yksityiskohdista ja sen poikkeavuudesta FIGC:n (Italian jalkapalloliitto) rangaistuksesta.

Päävalmentaja Antonio Conte jätti tehtävänsä Tottenhamissa sunnuntaina. Italialaisvalmentajaa koskevassa tiedotteessa ei ollut mainintaa hänen maanmiehestään Paraticista, mikä vauhditti spekulaatioita siitä, että Paraticikin saattaisi olla jättämässä seuran.

Tiistaina Tottenham julkaisi kuitenkin kanavissaan Paraticin haastattelun, jossa hän kertoi olevansa seuran kanssa ”keskittynyt” Conten korvaajan etsimiseen.

– Haluamme tehdä selväksi, että kun Fabio antoi eilen haastattelun seuran kanavilla, hänellä tai seuralla ei ollut mitään tietoa siitä, että FIFA olisi tehnyt tämän päätöksen, mikä perustuu siihen, että FIGC:n rangaistus annettiin 20. tammikuuta 2023 ja siitä voidaan valittaa 19. huhtikuuta 2023 asti.

Lue lisää Tottenhamista!