Martin Ødegaard pelaa nappikautta Arsenalissa.

Arsenalin kapteeni on kovaa vauhtia viemässä joukkuettaan Valioliigan mestaruuteen. Arsenal johtaa Valioliigaa kahdeksan pisteen erolla yhden ottelun vähemmän pelanneeseen Manchester Cityyn.

Ødegaard on ollut joukkueensa kantava voima. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on viimeistellyt Valioliigassa kymmenen maalia ja antanut kahdeksan maalisyöttöä.

Ødegaard tunnetaan hyökkäävänä pelaajana, mutta kuluvalla kaudella norjalaistaituri on erikoistunut myös pallonriistoihin. Ødegaard on riistänyt palloja hyökkäyskolmanneksella selvästi enemmän kuin yksikään pelaaja Euroopan huippusarjoissa.

– Olen ollut jokaisessa edustamassani joukkueessa yksi eniten juosseista pelaajista. On hyvin mahdollista, että olen kehittynyt puolustuspelaamisessa. Riistän enemmän palloja, olen vahvempi ja juoksen enemmän alaspäin kuin ihmiset huomaavatkaan, Ødegaard muistutti lehdistölle.

OptaJoe

@OptaJoe
40 - Martin Ødegaard has regained possession of the ball in the final third more times than any other player in Europe's top five leagues this season:

40 - Martin Ødegaard
31 - André-Frank Zambo Anguissa
31 - Joshua Kimmich
30 - Jack Harrison
29 - Kevin De Bruyne

Incessant.