West Ham koki keskiviikkona nöyryyttävän tappion hävittyään kotikentällään Newcastlelle tylysti 1-5.

West Ham on sarjataulukossa 15. sijalla, mutta on silti tasapisteissä putoamisviivan alapuolella olevan Bournemouthin kanssa. West Ham joutuu siten taistelemaan tosissaan sarjapaikastaan loppukauden ajan, eikä keskiviikkoinen rökäletappio juurikaan auta joukkuetta putoamistaistossa.

West Ham -luotsi David Moyesin tulevaisuudesta on puhuttu jo muutaman kuukauden ajan.

Englantilaismedian mukaan Moyes oli hiljattain akuutin potku-uhan alla, mutta onnistui selvittämään sen kuivin jaloin muutaman astetta paremman peliesityksen myötä. Keskiviikkoinen romahdus oli kuitenkin melkoinen takaisku.

– En epäile sitä, etteikö seurajohto olisi takanani. Luotan siihen, miten he työskentelevät ja mitä he ajattelevat, mutta jos olet valmentaja ja häviät näin pahasti, sinut aina kyseenalaistetaan ja ymmärrän sen, Moyes vakuutti.

West Hamin kannattajat poistuivat stadionilta Newcastlen maalijuhlien jälkeen jo ennen päätösvihellystä. Moyes ymmärsi kannattajien reaktion.

– Olisin itsekin kenties lähtenyt pois kannattajana. Kun asiat eivät joskus mene hyvin, tarvitset kaikki taaksesi. Silloin nouset ylös ja olet todellinen kannattaja. Mutta en syyllistä heitä, kun he lähtivät tuossa tilanteessa pois.