Diogo Jotan kausi on ollut vaikea.

Samaa voi sanoa Liverpoolin kaudesta. Seura on Valioliigassa vasta kahdeksantena ja Mestarien liigaan oikeuttava neljäs sija on karannut 12 pisteen päähän.

Jota on kärsinyt useista loukkaantumisista.

Jota sai lihasvamman elokuun alussa ja se piti hänet kuukauden sivussa pelikentiltä. Lokakuussa luvassa oli uusi lihasvamma ja tällä kertaa Jota oli sivussa kentiltä jopa neljä kuukautta. Hän palasi Liverpoolin vahvuuteen helmikuussa.

26-vuotias vasen laitahyökkääjä ei ole viimeistellyt ainuttakaan maalia kuluvalla kaudella Liverpoolin paidassa, vaikka hänet on nähty kentällä 19 ottelussa. Jota oli Liverpoolin avauskokoonpanossa sunnuntaina 2-2 -tasapeliin päättyneessä Arsenal-ottelussa, mutta Jürgen Klopp otti hänet vaihtoon tunnin kohdalla.

Maanantaina tulee täyteen vuosi siitä, kun Jota on tehnyt edellisen maalinsa Liverpoolin paidassa. Se syntyi Manchester Cityn verkkoon 10. huhtikuuta 2022. Jota viimeisteli viime kaudella kaikki kilpailut mukaan luettuna 21 maalia Liverpoolille.