Manchester City voitti lauantaina Leicesterin kotikentällään 3-1 Valioliigassa.

Ottelu oli käytännössä paketissa jo ensimmäisen jakson jälkeen, kun kotijoukkue lähti tauolle kolmen maalin karkumatkalla.

City siirtyi johtoon viidennellä minuutilla John Stonesin näyttävällä volleymaalilla ja kahdesta seuraavasta osumasta vastasi sarjan maalipörssiä ylivoimaisesti johtava Erling Haaland.

Norjalaishyökkääjä teki ensimmäisen maalinsa rangaistuspotkusta. Toisessa osumassaan hän nappasi Kevin de Bruynen syötön matkaansa ja chippasi pallon taidokkaasti maalivahti Daniel Iversenin ohi verkon perukoille.

Toisen maalinsa myötä Haaland nousi sivuamaan Valioliigan yhden kauden maaliennätystä 38 sarjapelin aikakaudella. Hänellä on nyt kasassa 32 maalia, saman verran kuin Mohamed Salahin ennätyskaudella 2017-18.

Andy Cole ja Alan Shearer ylsivät aikoinaan 34 maaliin yhdellä kaudella, mutta tuolloin sarjassa pelattiin 42 ottelua per joukkue.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

B/R Football

@brfootball
ERLING HAALAND TIES MO SALAH’S RECORD FOR MOST PL GOALS IN A 38-GAME SEASON (32) 🔥

Haaland ei päässyt yrittämään uutta ennätystä enää toisella jaksolla, sillä hänet otettiin tauolla vaihtoon. Cityn norjalaishyökkääjällä on kuitenkin vielä kahdeksan peliä aikaa viedä ennätys omiin nimiinsä.

Leicesterin kavennuksesta vastasi 75. minuutilla manchesterilaisten entinen hyökkääjä Kelechi Iheanacho. Vierasjoukkue rakenteli loppuhetkillä pari muutakin hyvää paikkaa, mutta enempää osumia ei nähty.

Manchester City jatkaa voiton myötä Valioliigassa toisena, kolme pistettä perässä kärkijoukkue Arsenalia. Leicester olisi voitolla noussut putoamisviivan yläpuolelle, mutta tappion myötä sen on yhä tyytyminen viimeistä edelliseen sijaan.

Artikkelia muokattu 15.4. klo 23.21: Lisätty tieto siitä, että Salahin ja Haalandin ennätys koskee nimenomaan 38 sarjapelin aikakautta.

Sarjataulukko