Manchester Unitedin seuraikoni Rio Ferdinand kehui Aaron Wan-Bissakan esitystä sunnuntain FA Cupin välierän jälkeen. Brightonin laitahyökkääjä Kaoru Mitoma oli täysin aseeton Wan-Bissakan kynsissä Wembleyllä.

Manchester United selvitti tiensä FA Cupin finaaliin jännittävän rangaistuspotkukilpailun päätteeksi.

Mitoma on pelannut huippukautta Brightonissa, ja hän on ansainnut avauspaikan Roberto De Zerbin ryhmässä. 31 otteluun on Mitoma takonut kymmenen maalia sekä antanut seitsemän maalisyöttöä.

Japanin maajoukkuepelaaja on tällä kaudella antanut todella kovan haasteen Valioliigan parhaimmille laitapuolustajille. Sunnuntaina Wembleyllä laidalla vastaan asettui Aaron Wan-Bissaka, joka oli kok ottelun ajan Mitoman iholla.

Wan-Bissaka esitti upeita ja puhtaita taklauksia Mitoman suuntaan koko ottelun ajan, minkä seurauksensa Rio Ferdinand antoi hänelle paljon kehuja.

– Ei ole parempaa yksi vastaan yksi tilanteita puolustavaa pelaajaa koko maapallolla. Mielestäni Wan-Bissaka oli selkeästi ottelun näkyvin pelaaja, kertoi Ferdinand FIVE:lle.

– Mitoma on ollut kauden parhain löytö, hän on tuottanut ongelmia jokaiselle Brightonin vastustajalle viikko toisensa jälkeen.

– Wan-Bissaka laittoi hänet helisemään. Me tiedämme, kuinka hyvä hän on puolustamaan yksi vastaan yksi tilanteita. Tänään hän näytti jälleen pystyvänsä puolustamaan maailmanluokan pelaajia. Yksi vastaan yksi -puolustustilanteissa ei maapallolta löydy parempaa.

Wan-Bissaka aloitti kauden penkillä Erik ten Hagin saapumisen jälkeen. Alkukaudella loukkaantumiset ja sairastelu vaikeuttivat peliajasta taistelua.

Diogo Dalot kaappasi oikean puolustajan paikan omakseen, mutta MM-kisojen jälkeinen pelitason lasku on antanut lontoolaiselle vakituisen paikan oikeana puolustajana. Dalot pelasi sunnuntaina vasemmalla puolella.

Wan Bissakan tämänhetkinen sopimus päättyy kesällä 2024. Seuralla ja pelaajalla on mahdollisuus jatkaa sopimusta vuodella eteenpäin, ennen uuden sopimuksen laatimista.

Artturi Haataja

Lue myös