Chelsean kautta on helppo pitää valtavana epäonnistumisena. 

Chelsea on parhaillaan Valioliigan sarjataulukossa 12. sijalla. Chelsea ei pelaa ensi kaudella Mestarien liigassa ja muihinkin eurokilpailuihin pääsy on todella epätodennäköistä.

Chelsean nettokulutus viimeisen vuoden aikana siirtomarkkinoilla on ollut peräti 540 miljoonaa euroa pakkasen puolella. Silti joukkue pelaa surkeaa kautta, eikä sen pelissä ole ollut sen suurempaa ideaa kuukausiin. 

Seurapomo Todd Boehly on antanut tällä kaudella potkut Thomas Tuchelille ja Graham Potterille. Väliaikaisvalmentaja Frank Lampardin alaisuudessa Chelsea on pelannut viisi ottelua, joista se on hävinnyt jokaisen ja viimeistellyt vain yhden maalin.

Sky Sportsin jalkapalloasiantuntija Paul Merson muistuttaa, että Chelsean on päästävä kesällä lukuisista pelaajista eroon. Se on helpommin sanottu kuin tehty.

– Et halua ajautua siihen tilanteeseen, että harjoituskausi alkaa heinäkuun alussa ja joudut silloin selvittämään tilannetta nähdessäsi kaikki pelaajat. Ennen kuin huomaatkaan, niin olemme elokuussa ja siirtoikkunan päättyminen lähestyy. Sinulla on viisi pelaajaa, joista on päästävä eroon ja yhtäkkiä oletkin kaikista kiireisin seura siirtoikkunan päätöspäivänä.

Merson pitää Chelsean nykyistä virettä koko jalkapallohistorian surkeimpana.

– En ylireagoi sanoessani, että tämä on historian surkeinta suorittamista. Jotkut sanovat varmasti, että on joukkueita, jotka ovat pelanneet 25 peräkkäistä ottelua ilman voittoa, mutta ei tällaisella taitomäärällä, Merson viittasi Chelsean laatuun.

– Kun sinulla on maajoukkueissaan pelaavia maailmantähtiä ja saisit kaksi joukkuetta kasaan kaikista pelaajistasi, niin voin sanoa tämän olevan jalkapallohistorian surkein vire koskaan ottaen huomioon, miten laadukkaasta joukkueesta on kyse.