Manchester City teki keskiviikkona managerinsa Pep Guardiolan aloitteesta kunniakujan tähtihyökkääjälleen Erling Haalandille.

Haaland, 22, teki keskiviikkona kauden 35. maalinsa Valioliigassa, kun City voitti West Hamin kotikentällään. Kyseessä on sarjan (1992-) uusi yhden kauden maaliennätys.

Norjalaistähti teki jo aiemmin tällä kaudella Valioliigan yhden kauden maaliennätyksen 38 sarjapelin aikakaudella, mutta hänen uusi ennätyksensä lyö laudalta myös Andy Colen ja Alan Shearerin, jotka tekivät aikoinaan 34 maalia, kun sarjassa pelattiin vielä 42 ottelua.

Keskiviikon ottelun jälkeen kaikki Haalandin joukkuekaverit sekä Guardiola apulaisineen tekivät Cityn ykköstykille kunniakujan, kun hän poistui kentältä.

– Kun jotain erityistä tapahtuu, meidän on näytettävä, kuinka erityistä se on, sanoi Guardiola BBC:n mukaan.

– Kaikki ovat iloisia siitä, että hän on kanssamme. Tämä ennätys rikotaan ennemmin tai myöhemmin, ehkä hänen toimestaan tulevaisuudessa, koska hän tekee paljon maaleja. Mutta Andy Cole ja Alan Shearer ovat uskomattomia hyökkääjiä, ja mielestäni hän ansaitsi sen.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

Viaplay Urheilu

@ViaplayUrheilu
ERLING BRAUT HAALAND! 👏

Yhden Valioliiga-kauden maaliennätys norjalaisen nimiin.

On tämä uskomaton pelimies!

#valioliiga

– Hän ymmärtää, mitä me haluamme tehdä. Pelaajat ymmärtävät hänen liikkeensä. Näimme heti hänen ensimmäisistä maaleistaan, että hän on kaveri, joka tekee maaleja kaikissa tilanteissa: keskityksistä rangaistuspotkuista, kuvioista, suunnanmuutoksista.

– Muistan, kun hävisimme Liverpoolille Community Shieldissä, ihmiset sanoivat, ettei hän sopeudu Valioliigaan. Te toimittajat rohkaisette uskomattomia kommentteja.

Guardiola sanoo, että City ei pärjäisi, jos seura ei hankkisi laadukkaita pelaajia hyökkäyspäähän. Tosin viime kaudella Guardiola takoi tunnetusti tulosta, vaikka City pelasi usein ilman varsinaista keskushyökkääjää.

– Emme voi saavuttaa mitään, jos seura ei tarjoa meille laadukkaita hyökkääjiä. Se ei ole mahdollista.

Sergio Agüero oli legenda ja Gabriel Jesus, uskomaton työntekijä. Minä en ollut vielä täällä, mutta Edin Džeko ja Mario Balotelli olivat huippuhyökkääjiä.

Manchester City johtaa Valioliigaa pisteen erolla Arsenaliin, joka on pelannut ottelun enemmän. Guardiolan joukkue jahtaa mestaruutta myös FA Cupissa ja Mestarien liigassa.