Pep Guardiola kertoo Kalvin Phillipsin tulevaisuuden Manchester Cityssä olevan pelaajan omissa käsissä. Englannin maajoukkuemies on pelannut vain kahdeksassa valioliigaottelussa siirryttyään Cityyn viime kesänä Leedsistä.

Phillipsin sopeutumista uuteen seuraan vaikeutti alkusyksystä saatu olkapäävamma. Keskikenttäpelaajalla on ollut siitä marraskuussa toivuttuaan vaikeuksia murtaa tietänsä Guardiolan kokoonpanoon.

Phillipsiä on viety vaikean kauden myötä pois Citystä jo ensi kesän siirtoikkunasta. Guardiola vakuuttaa, että keskikenttäpelaajan tulevaisuus on hänestä itsestään kiinni.

– Minun tunteeni muuttuvat joskus, mutta loppujen lopuksi se on pelaajien käsissä. Heidän on onnistuttava vakuuttamaan itsensä ja joukkueensa, eikä vain siksi koska minä sanon niin, Guardiola kommentoi lehdistölle.

– Heidän on onnistuttava ansaitsemaan luottamukseni. Jokaisen heistä. Ei vain Kalvinin. Jokaisen heistä on suoriuduttava. Joukkueet muuttuvat paljon ja pelaajat, jotka olivat tärkeitä edellisellä kaudella eivät välttämättä ole tärkeitä enää tällä kaudella. Kyse on siitä miten he suoriutuvat. Sen jälkeen mitä vain voi tapahtua.

City kohtaa Phillipsin, 27, entisen seuran Leedsin lauantaina Etihadilla.

LUE MYÖS!