Manchester City kohtaa Real Madridin Mestarien liigan välierissä. Välierien avausosa pelataan tiistai-iltana Bernabéulla.

Manchester United -legenda Wayne Rooney kirjoitti Timesin kolumnissaan uskovansa Manchester Cityn murskaavan Real Madridin. Rooneyn mukaan Manchester City on tällä hetkellä täysin eri tasolla kuin muut seurat.

– Manchester City ei ainoastaan voita Real Madridia, vaan he murskaavat Real Madridin. Voin tietenkin olla väärässä, mutta mielestäni Manchester City on eri tasolla kuin muut. Et koskaan voi laskea pois seuraa, jolla on kokemusta ja historiaa, kuten Real Madridilla, mutta en löisi rahojani heidän puolesta. Uskon tämän olevan Manchester Cityn vuosi.

Rooney tiedostaa Pep Guardiolan saaneen Manchester Cityn huippuiskuun kauden tärkeimmällä hetkellä.

– Kauden alusta lähtien minusta on tuntunut siltä, että tällä kaudella Guardiola johdattaa Manchester Cityn Mestarien liigan voittajaksi. Tunteeni ovat vain vahvistuneet viime kuukausien aikana, kun olen katsonut, millaista jalkapalloa he pelaavat ja missä vireessä joukkue on. He ovat pääsemässä huippuvireeseen oikealla hetkellä.

Real Madrid pudotti Manchester Cityn viime kaudella Mestarien liigan välierissä. Manchester City johti välieräparia vielä jälkimmäisen osan lisäajalla, mutta Real Madrid iski loppuhetkillä kaksi maalia, vei ottelun jatkoajalle ja lopulta eteni finaaliin. Finaalissa kaatui Liverpool. Rooneyn mielestä Erling Haaland tekee tällä kaudella tarvittavan eron.

– Vuosi sitten Real Madrid pudotti Manchester Cityn, mutta nyt tilanne on erilainen. Manchester City puolustaa paremmin ja kyseessä on kärsivällisempi joukkue. Suurin muutos on kuitenkin Haaland. Viime kaudella Real Madridin hullu viisiminuuttinen pudotti Manchester Cityn. Haalandin kanssa niin ei olisi tapahtunut. Real Madrid ei olisi voinut pelata samalla tavalla. Molemmissa otteluissa oli hetkiä, kun Real Madrid hallitsi palloa ja kykeni tekemään niin, koska Manchester Cityllä ei ollut todellista vastaisku-uhkaa.

LUE MYÖS