Brightonin päävalmentaja Roberto De Zerbi toivoo, että joukkueen historiallinen europaikka houkuttelee keskikentän tähtikaksikkoa Moisés Caicedoa ja Alexis Mac Allisteria jäämään seuraan.

Albion pelaa ensi kaudella historiansa ensimmäistä kertaa europeleissä. Se on mukana vähintään Konferenssiliigassa, mutta Brightonilla on hyvä sauma selviytyä Eurooppa-liigaan.

Ecuadorilainen Caicedo, 21, jätti siirtopyynnön Brightonille tammikuussa seuran hylättyä Arsenalin tarjouksen hänestä. Maaliskuussa hän solmi kesään 2027 ulottuvan jatkosopimuksen vuoden jatko-optiolla, mutta Caicedo on tiettävästi yhä Tykkimiesten ja muiden suurseurojen kiikareissa.

Mac Allister, 24, taas on herättänyt kiinnostusta etenkin MM-kisojen jälkeen oltuaan keskeissä roolissa Argentiinan kultajoukkueessa. Häntä on viime aikoina viety huhuissa varsinkin Liverpooliin.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

ESPN UK

@ESPNUK
Brighton have qualified for Europe for the first time in their history.

Incredible achievement 👏

De Zerbi myöntää, että Caicedo ja Mac Allister ovat ansainneet näytönpaikkansa isommissa ympyröissä, mutta hän muistuttaa, että Brightonilla on ensi kaudella enemmän tarjottavaa kuin koskaan aiemmin.

– Heillä voi olla mahdollisuus vaihtaa [seuraa], koska he ansaitsevat pelata toisella tasolla, sanoi De Zerbi Sky Sportsin mukaan.

– Mutta nyt me voimme tarjota heille mahdollisuuden pelata Euroopassa, koska pelaamme korkeammalla tasolla. Voimme tarjota heille yhden mahdollisuuden enemmän.

Italialaisluotsilta kysyttiin, voiko europaikka muuttaa kaksikon mielen lähtemisestä.

– Se saattaa. Heillä voi olla enemmän motivaatiota. Mutta he ovat todella hyviä jätkiä.

– Kun minä työskentelen, ajattelen itseni puolesta, ajattelen seurani puolesta, mutta ajattelen silti pelaajien puolesta, koska heillä on vain yksi ura ja elämä, emmekä me voi päättää heidän puolestaan.

– En tiedä, mitä Tony (Bloom, Brightonin omistaja) päättää, mutta jos he haluavat lähteä, niin minusta on oikein, että he lähtevät

Lue lisää Brightonista: