José Mourinho valmensi Tottenhamia puolentoista vuoden ajan.

Mourinho palkattiin Tottenhamin päävalmentajaksi syksyllä 2019.

Pesti päättyi potkuihin keväällä 2021. Mourinho oli tuolloin luotsannut Tottenhamin Liigacupin finaaliin, mutta seuran puheenjohtaja Daniel Levy antoi hänelle potkut vain muutamaa päivää ennen finaalia.

Tottenham on Mourinhon uran ainoa seura, jossa hän ei ole voittanut pokaalia.

Nykyisin AS Romaa valmentava Mourinho kertoi torstaisessa lehdistötilaisuudessaan, ettei hänellä ole sen suurempaa tunnesidettä Tottenhamia kohtaan.

– Totuus on se, että ainoa seura urallani, jota kohtaan minulla ei ole syvää tunnetta on Tottenham. Toivon, etteivät Tottenham-kannattajat ymmärrä tätä väärin. Kenties se johtuu siitä, että stadion oli tyhjillään. Puhumme koronaviruspandemiasta. Kenties siitäkin, ettei Levy antanut minun voittaa finaalia ja pokaalia.

– Tottenham on ainoa seura, johon en tunne yhteyttä. Tunnen yhteyden Portoon, Chelseaan, Internazionaleen, Real Madridiin ja Manchester Unitediin. Ehkä jotkut ihmiset sanovat, ettet voi rakastaa kaikkia seuroja, mutta kyllä, minä rakastan niitä. Rakastan jokaista seuraa, koska tunsin aina, että tunne on molemminpuolinen. Hekin rakastivat minua.

– Jonain päivänä AS Romasta poistuminen tulee olemaan vaikeaa, mutta meidän välinen yhteys on ikuista, kuten kaikkien edellisten seurojeni kanssa pois lukien Mr Levy -seura.

Mourinho voitti AS Roman kanssa viime kaudella Konferenssiliigan finaalin. AS Roma pelaa tällä kaudella Sevillaa vastaan Eurooppa-liigan finaalissa.