Erling Haaland on valittu Valioliigan vuoden pelaajaksi. Norjalaistähti on neljäs palkinnon voittanut Manchester Cityn pelaaja.

Haaland, 22, on tehnyt tällä kaudella 36 maalia. Borussia Dortmundista viime kesänä Cityyn saapunut hyökkääjä rikkoi Andy Colen ja Alan Shearerin hallussapitämän Valioliigan yhden kauden maaliennätyksen.

Kaikki kilpailut mukaan luettuna Haalandilla on kasassa 52 osumaa. Vain Evertonin Dixie Dean teki enemmän kaudella 1927-1928 (63).

Haalandista tuli myös kauden aikana ensimmäinen kolmessa peräkkäisessä kotiottelussa hattutempun tehnyt pelaaja Valioliigassa ja ensimmäinen Manchesterin derbyssä hatut tehnyt pelaaja vuoden 1970 jälkeen.

Haalandia aiemmin City-pelaajista Kevin De Bruyne on voittanut palkinnon kahdesti sekä Ruben Diás ja Vincent Kompany kerran.

Haalandin kauden parhaaksi äänestivät yleisö, 20 Valioliigan seuran kapteenit ja jalkapalloasiantuntijoiden paneeli. Muut ehdolla olleet pelaajat olivat: Kieran Trippier (Newcastle), Bukayo Saka ja Martin Ødegaard (Arsenal), Harry Kane (Tottenham) ja Marcus Rashford (Manchester United).

Haaland valittiin myös vuoden nuoreksi pelaajaksi.

Muokattu 27.5. kello 15.07. Haalandin valinta Valioliigan vuoden nuoreksi pelaajaksi lisätty.

LUE MYÖS!