Evertonin manageri Sean Dyche ei ollut juhlatuulella joukkueensa säilytettyä niukasti paikkansa Valioliigassa.

Toffeesin sarjapaikka varmistui sunnuntaina Valioliigan viimeisellä kierroksella, kun joukkue voitti Bournemouthin kotikentällään 1-0 Abdoulaye Doucourén osumalla.

Tasapeli olisi koitunut Evertonin turmioksi, koska putoamisviivan alle jäänyt Leicester voitti omassa pelissään West Hamin, ja sen maaliero olisi ollut Dychen miehistöä parempi. Nyt joukkueiden välille jäi kaksi pistettä.

Everton on kahdella peräkkäisellä kaudella ajatunut syvälle putomistaistelun syövereihin ja pelastunut loppumetreillä. Kannattajat ovat ottaneet kummallakin kerralla ilon irti sarjapaikasta, mutta Dyche halusi sunnuntaina kääntää katseensa heti tulevaan.

– Tämä on kauhea päivä kaikille asianosaisille. Minä en koe tästä muuta iloa kuin sen osalta, että saimme työmme tehtyä, kommentoi Dyche Daily Mailin mukaan.

– Tulin tänne muuttamaan mentaliteettia, ja siitä on ollut merkkejä. Vielä on paljon tehtävää. Sanoin pelaajille: ”Meidän ei pitäisi olla täällä. Nauttikaa tästä päivästä, mutta sen on muututtava”.

– Ei ole mitään järkeä istahtaa alas ja sanoa: ”Katsokaa, miten mahtavia me olemme!”, koska asia ei ole niin. Täällä on paljon muutettavaa ja paljon työtä tehtävänä, mutta sen (sarjapaikan) varmistaminen oli suuri askel.

– Ensi kauden työt alkoivat heti, kun tulin tänne. Älkää luulko, että ajattelin tämän olevan helposti korjattavissa, koska sitä se ei ole.

Burnleystä tuttu Dyche siirtyi Evertonin peräsimeen tammikuun lopussa Frank Lampardin saatua kenkää.