Manchester Unitedin manageri Erik ten Hag sanoo, että kapteeni Harry Maguiren on tehtävä päätös tulevaisuudestaan seurassa.

Maguire, 30, pelasi tämän kauden Valioliigassa vain 16 ottelussa ja aloitti niistäkin puolet vaihdossa.

Raphaël Varane ja Lisandro Martínez ovat muodostaneet ten Hagin luottokaksikon puolustuslinjassa, mutta Maguiren edelle topparien nokkimisjärjestyksessä ovat kiilanneet myös Victor Lindelöf sekä laitapuolustaja Luke Shaw.

Kohtalokkaista virheistään kritisoitu Maguire on vähäisestä peliajastaan huolimatta saanut pitää paikkansa Englannin paidassa, mutta maajoukkueen päävalmentaja Gareth Southgate sanoi viime viikolla, että hän on huolissaan luottopelaajansa tilanteesta.

– Kukaan ei olisi tyytyväinen tällaisessa tilanteessa, kommentoi ten Hag Timesille.

– Hänkään ei ole. Hän harjoittelee aina parhaalla tasolla, eli antaa itsestään sata prosenttia. Joten hän käsittelee tilannetta hyvin ja kapteenina hän on tärkeä joukkueelle.

– Hänellä on paljon kilpailua siellä (topparin paikalla) Raphaël Varanen kanssa, joka on fantastinen.

– Sanotaan, että olen iloinen, että hän on täällä, ja kun tarvitsimme häntä, hän teki työnsä. Mutta se on myös päätös, joka hänen on tehtävä.

Maguire siirtyi Manchester Unitediin vuonna 2019 Leicesteristä 87 miljoonalla eurolla, puolustajien maailmanennätyskorvauksella. Hänen sopimuksensa Unitedissa kattaa vielä kaksi seuraavaa kautta.