Arsenalin keskikenttäpelaaja Granit Xhaka siirtyy Bayer Leverkuseniin.

BBC:n mukaan Tykkimiehet saa siirrosta 25 miljoonaa euroa, ja Xhaka, 30, on solminut uuden seuransa kanssa viiden vuoden sopimuksen.

Sveitsin maajoukkuepelaajan ja Arsenalin sopimusta olisi ollut vielä vuosi jäljellä, mutta hänen odotettiin lähtevän tänä kesänä.

Xhaka siirtyi Arsenalin kesällä 2016 Borussia Mönchengladbachista 45 miljoonalla eurolla.

Vuonna 2019 hänet nostettiin lyhyesti joukkueen kapteeniksi, mutta hän menetti nauhan reagoituaan vihaisesti vaihtokomennukseensa ja kannattajien mylvintään. Xhakasta povattiin jo tuolloin lähtijää, mutta hän käänsi uransa Arsenalissa ympäri ja nousi uudestaan joukkueen johtajien joukkoon.

Kaikkiaan Xhaka pelasi Arsenalissa 297 ottelua ja saavutti lontoolaisten kanssa FA Cupin voittoa ja viime kauden Valioliigan toisen sijan. Hän sai seisovat aplodit viimeisessä pelissään Tykkimiesten paidassa tehtyään kaksi maalia Wolvesin verkkoon 5-0-voitossa.

– Sanomme hyvästi upealle pelaajalle ja meidän kaikkien rakastamalle ihmiselle. Tämä on ollut uskomaton yhteinen matka, ja hän on antanut kaikkensa tämän seuran eteen. Granitin vaikutus joukkuekavereihinsa kentällä ja kollegoihinsa seurassa kertoo, kuinka suosittu hän on, kommentoi Arsenalin manageri Mikel Arteta.

– Emme voi kiittää Granitia tarpeeksi hänen palveluksestaan ja panoksestaan tälle seuralle vuosien varrella. Toivotamme Granitille ja hänen perheelleen kaikkea hyvää seuraavassa elämänvaiheessa.

Bayer 04 Leverkusen

@bayer04fussball
✍️ Grüezi Granit!
Granit #Xhaka wechselt von @arsenal zu #Bayer04. Der Schweizer Nationalspieler hat einen Vertrag bis 2028 unterschrieben.

Herzlich Willkommen unterm Kreuz, Granit!

👉 bayer04.de/de-de/news/bay…

#GrueziGranit #Werkself

Linkki twiittiin.