Kalvin Phillips myöntää Pep Guardiolan arvostelun hänen painostaan ottaneen koville. Manchester Cityn espanjalaisvalmentaja pudotti keskikenttäpelaajansa kokoonpanosta ennen joulukuun Liigacupin puolivälieräottelua Liverpoolia vastaan.

Guardiola arvioi, ettei Qatarin MM-kisoista Englannin maajoukkueen vahvuudesta juuri palannut Phillips ollut pelikunnossa.

– En ollut mielestäni ylipainoinen, mutta manageri näki asiat eri tavalla. Otin vain sen kritiikin vastaan ja yritin päästä kuntoon niin nopeasti kuin mahdollista, Phillips kertoi BBC:lle.

– Se oli hieman kova paikka, koska sitä paisuteltiin niin paljon ja ihmiset kohisivat siitä. Olin myös seuraavan ottelun Leedsiä vastaan penkillä ja olin sen jälkeen kunnossa jokaisessa ottelussa.

Phillips, 27, siirtyi Leedsistä Manchester Cityyn kesällä 2022. Alku Etihadilla oli vaikea ja loukkaantumisista kärsinyt englantilainen pelasi ennen marraskuussa alkanutta MM-taukoa vain neljässä ottelussa.

Phillips esiintyi lopulta yhteensä 21 ottelussa Cityn paidassa. Manchesterilaisseura juhli triplamestaruutta voitettuaan Valioliigan, FA Cupin ja Mestarien liigan.

LUE MYÖS!