Valioliiga on virallisesti pyörähtänyt käyntiin ensimmäisen peliviikon tultua päätökseensä. Tässä tekstissä arvioidaan toimituksen joukkueen pärjäämistä ensimmäisellä viikolla, puntaroidaan peliviikon kaksi onnistujia ja katsotaan, miten joukkue asettuu seuraavalle kierrokselle.

Toimituksen joukkueen pisteet viikolta yksi:

Peliviikko yksi oli kokonaisuudessaan onnistunut huolimatta muutamasta mutkasta matkassa. Gabriel, joka oli aloittanut 73 peliä putkeen Arsenalin takalinjoilla, löysikin itsensä vaihtopenkiltä avauskierroksella. Gabriel pelasi lopulta viisi minuuttia Nottingham Forestia vastaan.

Toisaalta Arsenal ei pelannut nollapeliä, joten Gabriel tuskin olisi saanut kahta pistettä enempää. Toinen “varmoista avaajista”, John Stones, ei ollut kokoonpanossa lainkaan Cityn voittaessa Burnleyn 3-0. Stonesin loukkaantumisesta ei ollut tietoa eikä Pep Guardiola kokenut tarpeelliseksi informoida asiasta. Idea oli kuitenkin oikea, ja kunnossa ollessaan Stones olisi mitä todennäköisimmin avannut ja ansainnut kuusi pistettä.

Peliviikko yksi sujui muuten odotusten mukaisesti. Haaland teki maaleja ja keskikentän pelaajat suoriutuivat hyvin Marcus Rashfordia ja Bruno Fernandesia lukuun ottamatta.

Viikko kaksi

Vaikka Gabriel aloittikin kauden penkiltä, ei ole mitään syytä panikoida. Etenkin Jurriën Timberin loukkaannuttua Gabrielin pitäisi palata avauskokoonpanoon. Päävalmentaja Mikel Arteta kertoi penkityksen johtuneen taktisesta päätöksestä ja Forestin todella matalasta blokista. Arsenalin pelaajista Gabriel Martinelli näytti hieman eristetyltä, ja maalisyöttö imartelee brasilialaista datan perusteella.

Brighton oli erinomainen, ja Pervis Estupiñán, Solly March, João Pedro Sekä Kaoru Mitoma kaikki ansaitsivat hyökkäyspään tehoja. Toisaalta, kaikella kunnioituksella, vastassa oli Luton mikä nostaa Brightonin tasoisen joukkueen maaliodottamaa melkoisesti. Seuraavat kaksi peliä ovat kuitenkin vielä helpot, ja Brightonin avainpelaajat näyttävätkin tällä hetkellä loogiselta valinnalta.

Chelsean peli Liverpoolia vastaan osoitti Ben Chilwellin arvon FPL-managereille jotka hänet valitsivat. Maalisyöttö, hylätty maali ja kaksi bonuspistettä ovat oiva saldo Liverpoolin tasoista joukkuetta vastaan. Nicolas Jackson näyttää loistavalta valinnalta hyökkäykseen vain £7.0 miljoonalla. Jacksonin data antoi odottaa yhtä maalia. Senegalilainen oli pelin aikana muutenkin aktiivinen laukoen neljästi.

Liverpoolin puolelta Mohamed Salah oli jälleen kerran erinomainen. Salah keräsi syötön ja teki yhden, paitsiona hylätyn maalin. Salah on omistajilleen selkeä valinta kapteeniksi johtuen ottelusta Bournemouthia vastaan.

Manchester United oli suurissa vaikeuksissa Wolvesia vastaan. Marcus Rashford ja Bruno Fernandes jäivät ilman tehoja Unitedin voittaessa 1-0. Kumpikin pelaajista kannattaa kuitenkin pitää ainakin tulevalla viikolla Unitedin kohdatessa Tottenhamin. André Onana oli sen sijaan erinomainen pitäen nollapelin ja torjuen kuusi kertaa.

Tottenhamista James Maddison sekä Richarlison näyttävät parhailta valinnoilta. Maddisonin kaksi maalisyöttöä olivat hyvä näyte pelaajan kyvyistä. £4.5 miljoonan laitapuolustaja, Destiny Udogie, pelasi täydet minuutit Tottenhamin takalinjoilla. Udogie oli melko hyökkäävä ensimmäisessä pelissä ja esiintyi muutenkin edukseen.

Newcastle näytti omassa pelissään erinomaiselta murskaten Aston Villan 5-1. Pelaajat, joita managerien kannattaa pitää silmällä ovat Harvey Barnes, £6.5m, sekä Alexander Isak, £7.6m. Hyökkäyspään vakioavaajat ovat kuitenkin vielä sumun peitossa. Anthony Gordon syötti maalin, Harvey Barnes teki tehot 1+1, ja vaihdosta sisään tullut Callum Wilson onnistui maalinteossa tultuaan Isakin tilalle.

Manchester Cityn Kevin De Bruyne on sivussa arvioiden mukaan kolmesta neljään kuukauteen riippuen operoidaanko belgialaisen jalka. Tämä lisää sekä Phil Fodenin, £7.5m, sekä Julián Álvarezin, £6.5m, viehättävyyttä entisestään. Cityn pelaajaruletti pyörii kuitenkin paljon, ja Foden pelasi keskiviikon Super Cupissa täydet minuutit, mikä voi vaikuttaa englantilaisen minuutteihin viikonloppuna.

Toimituksen joukkue ja muutokset

Valioliiga.comin viikon kaksi joukkue näyttää seuraavalta:

Joukkue on rakennettu pitkän aikavälin tähtäyksellä, joten muutoksia ei kannata tehdä hätiköiden ensimmäisen viikon jälkeen. Chilwell on noussut hinnassa £0.1 miljoonaa, mikä vie mahdollisuuden vaihtaa Stones Chilwelliin. Joukkueen pitäminen samana mahdollistaa myös kaksi ilmaista vaihtoa peliviikolle kolme, mikä tarjoaa laajemman skaalan mahdollisuuksia muokata joukkuetta ja hankkia ensimmäisten peliviikkojen aikana vaikuttaneita pelaajia.

Iisakki Lehtonen