Liverpool on tekemässä valituksen keskikenttäpelaajansa Alexis Mac Allisterin saamasta punaisesta kortista, kertoo Guardian.

Mac Allister, 24, sai lauantaina suoran punaisen kortin hänen taklattua Ryan Christietä sarjaottelussa Bournemouthia vastaan.

Argentiinalaispelaajan kentältäpoisto on saanut osakseen runsaasti kritiikkiä, mutta videotuomari Paul Tierney ei pelin aikana katsonut, että erotuomari Thomas Bramall olisi tehnyt kortin antaessaan selkeän ja ilmeisen virheen.

Sky Sportsin erotuomariasiantuntija, Valioliigassa vuosina 1992-2007 viheltänyt Dermot Gallagher taas uskoo, että punainen kortti oli väärä tuomio.

– Molempien jalat olivat irti maasta, ei mielestäni punaisen paikka. Liverpoolin pitäisi vakuuttaa paneeli siitä, että kyseessä oli tuomarin selkeä ja ilmeinen virhe, jotta sen valitus voisi mennä läpi.

Koska kyseessä oli suora punainen kortti, Mac Allisterin on määrä olla pelikiellossa kolme ottelua. Noissa peleissä Liverpool kohtaa Newcastlen, Aston Villan ja Wolverhamptonin. Tämänhetkisen tiedon mukaan hän saa pelata seuraavan kerran 24. syyskuuta West Hamia vastaan.

Liverpool mietti viikonlopun yli, pitäisikö sen tehdä valitus tapahtuneesta. Englannin jalkapalloliitto (FA) voi pidentää Mac Allisterin pelikieltoa, jos se katsoo, että Liverpool tekee valituksen kevyin perustein, mutta seura on siitä huolimatta ryhtynyt toimiin.

Mac Allister siirtyi Liverpooliin tänä kesänä Brightonista 42 miljoonan euron kaupassa. Viime vuoden MM-voittaja on ollut Liverpoolin avauskentällisessä kummassakin tämän kauden pelissä.