Ivan Toney on puhunut avoimesti uhkapeliriippuvuudestaan. Brentfordin tähtihyökkääjä on pelikiellossa tammikuulle 2024 saakka myönnettyään syyllisyytensä 232 vedonlyöntirikkomukseen.

Vedonlyöntiskandaali vaikutti monin tavoin myös Toneyn, 27, siviilielämään.

– Muistan sen ajan, kun minua vastaan oli syytöksiä. Halusin mennä ravintolaan ja minulle sanottiin, etteivät he ota minua vastaan. Olin varsin hämmentynyt. Ajattelin aluksi, että he eivät ota minua sisään huonon mediahuomion vuoksi, Toney kertoi Diary of a CEO -Youtube-kanavalla.

– Autovakuutuksenikin meni skandaalin aikana. Eivätkö he pitäneet minua sen vuoksi asiakkaana? Olin ihmeissäni.

Toney kertoi haastattelussa uhkapeliriippuvuutensa alkaneen 15-vuotiaana. Panokset nousivat palkkatason mukana.

– Odotin vain palkkapäivää. Maksoin kaiken tarvittavan ja laskin sitten, kuinka paljon minulla olisi rahaa pelattavana. Ajattelin niiden olevan minun rahojani ja voin käyttää ne miten haluan.

Toney myös myönsi valehdelleensa alkuun vedonlyöntirikkomuksistaan tutkijoille.

– Se oli silloin, kun he laittoivat kaiken minua vastaan. Ajattelin että jos kiellän sen, kaikki olisi hyvin eivätkä he löytäisi mitään.

– Sen jälkeen kaikki tuli ulos ja myönsin tekoni.

Toney kertoo nyt lopettaneensa vedonlyönnin kokonaan.

– En voinut antaa itseni jatkaa. Minun täytyi katsoa taakse ja tarkastella kuinka paljon rahaa olen menettänyt ja kuinka paljon olisin voinut ansaita. Voin nähdä olleeni naiivi asian kanssa, Brentford-tähti kertoi.

Toney tulee vapautumaan pelikiellostaan tammikuun 16. päivänä. Hyökkääjälle diagnosoitu peliriippuvuus ja syytteiden myöntäminen lievensivät alunperin 15-kuukautiseksi suunniteltua rangaistusta.

LUE MYÖS!