Asiantuntija Gary Neville kehui vuolaasti Darwin Núñezin sankaritekoja Liverpoolin eilisessä vierasvoitossa Newcastlea vastaan. Uruguaylaisen kaksi maalia nostivat The Redsin vajaamiehisenä 2-1-voittoon.

77. minuutilla vaihdosta kentälle astunut Núñez käänsi koko pelin vieraiden juhlaksi. Neville uskoo hyökkääjän lunastaneen viimein suuria odotusarvoja.

– Se oli uskomaton hetki tässä ottelussa. Liverpool näytti vajaamiehisenä jo olevan mennyttä ja sitten tuli tämä mies Núñez, Neville hehkutti Sky Sportsilla.

– Se oli loistava syöttö Mo Salah´lta. Vasen puolustaja ja toppari erkaantuivat. Darwin Núñezilla on ollut hankaluuksia käyttää paikkansa hyväksi, mutta tänään niin ei käynyt. Tämä oli suuri hetki miehen Liverpool-uralla.

– Heidän pelinsä oli sekaisin ensimmäisellä puoliskolla, mutta he pysyivät kärsivällisinä ja odottivat tätä miestä. He odottivat häntä 12 kuukauden ajan ja hän on nyt saapunut.

Núñez, 24, siirtyi Liverpooliin kesällä 2022 Benficasta 85 miljoonan punnan hintaan. Uruguayn maajoukkuepelaaja teki ensimmäisellä Valioliiga-kaudellaan vain yhdeksän maalia alittaen häneen kohdistuneet odotukset.

Liverpool-legenda Jamie Carragher antoi kehuja Núñezin henkiselle kantille vaikean sopeutumisjakson aikana.

– Asiat eivät ole menneet suunnitelmien mukaan ja hän on sen vuoksi edelleen vaihtomies penkillä. Hän on vaikuttanut jopa viidenneltä hyökkääjältä Jürgen Kloppin miehistössä. Hänellä on kuitenkin luonnetta ja hän osoitti sen viime kaudella, Carragher arvioi.

– Kun hän hukkasi paikkoja, se ei juuri vaikuttanut häneen. Hän vain jatkaa eteenpäin ja me tiedämme hänen tulevan hukkaamaan maalipaikkoja. Hän kuitenkin saa paljon tilanteita ja tekee jatkuvasti juoksuja sinne.

– Kyse ei ole Núñezin tekemistä maaleista, vaan taktisesta suunnitelmasta. Liverpool siirtyi pois Roberto Firminon kaltaisesta kärkipelaajasta, joka auttoi paljon keskikenttää ja laiturit tekivät maalit. He vaihtoivat suoraviivaisempaan hyökkääjään ja hän (Núñez) sai paljon tilanteita. Liverpoolin puolustuspeli oli kuitenkin viime kaudella hirveää.

– Se ei ollut keskushyökkääjien syytä. Uskon heidän halunneen Gakposta suoraan jäljennöksen Firminolle. En uskonut Núñezin avaavan tällä kaudellakaan. En rehellisesti sanottuna tiedä, mihin hän sopii Kloppin suunnitelmissa, koska hän haluaa aina miehen, joka pudottautuu auttamaan keskikenttää.

LUE MYÖS!