Wolverhamptonin entinen päävalmentaja Julen Lopetegui luopui isosta summasta lähtiessään seurasta tänä kesänä, kertoo Telegraph.

Wolves tavoitteli Lopeteguita, 57, peräsimeensä monta vuotta ja sai lopulta haluamansa valmentajan, kun espanjalaisluotsi siirtyi seuraan viime marraskuussa.

Lopetegui johdatti Wolvesin viime keväänä Valioliigassa 13:ksi, mitä pidettiin mainiona suorituksena alkukauden vaikeuksien jälkeen.

Espanjalaisvalmentajan projekti jäi lyhyeksi, sillä hänelle ilmeni, että Wolvesilla ei olisi varaa tehdä kesän siirtomarkkinoilla juurikaan hankintoja. Lopeteguin kotimaassa uutisoitiin, että hän ei ollut seuraan saapuessaan tietoinen Wolvesin talousvaikeuksista.

Kesäkuussa Lopetegui sanoi, että hän ei odota Wolverhamptonin tekevän hankintoja Real Madridista ja Barcelonasta, mutta hän painotti, että joukkuetta on ehdottomasti kehitettävä.

Wolves joutui kuitenkin luopumaan kesällä monista pelaajistaan, jottei se joutuisi vaikeuksiin taloudellisen reilun pelin sääntöjen kanssa.

Telegraphin mukaan Lopetegui veti kesällä erään harjoitusottelun jälkeen Wolvesin urheilutoimenjohtajan Matt Hobbsin sivuun ja sanoi, että hän ei voi jatkaa tehtävissään.

Espanjalaisvalmentaja neuvotteli seuran kanssa hyvässä hengessä lähdöstään. Osapuolet sopivat, että Lopeteguille maksetaan lähdön yhteydessä alle vuoden korvaus, vaikka hänen sopimustaan olisi ollut jäljellä vielä kaksi kautta. Lopeteguin vuosipalkka oli noin 9.4 miljoonaa euroa.

Wolverhampton pestasi Lopeteguin tilalle Bournemouthista kenkää saaneen Gary O’Neilin, joka on aloittanut kauden yhdellä voitolla ja kolmella tappiolla.

Telegraph Football

@TeleFootball
Exclusive: Lopetegui agreed Wolves pay-off reduction on £8m salary.

#TelegraphFootball | #WWFC

Linkki twiittiin.