Wayne Rooney on valmentanut MLS-seura D.C Unitedia reilun vuoden ajan. Washingtonilaisseura palkkasi Rooneyn päävalmentajakseen heinäkuussa 2022.

D.C Unitedin kuluva kausi on ollut kaksijakoinen. Se on parhaillaan itäisessä konferenssissa yhdeksäntenä ja taistelee pudotuspelipaikasta. Rooneyn sopimus seuran kanssa päättyy tämän kauden jälkeen.

Telegraphin saamien tietojen mukaan Birmingham Cityn seurajohto on kiinnostunut palkkaamaan Rooneyn uudeksi päävalmentajakseen, jos nykyinen luotsi John Eustace jättää seuran. Eustace on herättänyt viime kuukausien aikana useiden seurojen kiinnostuksen ja Birmingham on siten tiedustellut Rooneyn tilannetta D.C Unitedissa.

Birminghamin uudet yhdysvaltalaisomistajat ovat suunnitelleet palkkaavansa nimekkään valmentajan joukkueen uudeksi luotsiksi. Rooney kuuluu seuran suunnitelmiin.

Rooney, 37, on pettynyt siihen, ettei D.C United ole keskustellut hänen kanssaan jatkosopimuksesta.

– Olen hieman pettynyt ja turhautunut siihen, ettei välillämme ole ollut yhteyttä kahteen kuukauteen. Kysyimme uuden sopimuksen perään. Voimme istua alas ja puhua siitä, mutta emme ole kuulleet seuralta mitään. Olisin toivonut, että olisimme edes puhuneet asiasta, mutta niin ei ole tapahtunut. Kysyimme, voisimmeko puhua asiasta, koska ensi kautta on suunniteltava. Tiedustelimme tilannetta kaksi kuukautta sitten, mutta emme ole kuulleet siitä mitään, Rooney totesi Washington Postille.

Mestaruussarja on tuttu sarja Rooneylle, sillä hän valmensi Derbyä vuodet 2020-22.