Englannin maajoukkueen kapteeni Harry Kane sanoo huomanneensa eron siinä, millaisia paineita on Tottenhamissa ja hänen uudessa seurassaan Bayern Münchenissä.

Kane, 30, siirtyi Tottenhamista Bayerniin tänä kesänä sadan miljoonan euron kaupassa. Hän lähti Spursista seurahistorian parhaana maalintekijänä, mutta myös pelaajana, joka ei ole voittanut urallaan yhtään pokaalia.

Bayernissa odotukset ja siten paineet ovat erilaiset. Münchenin suurseura on voittanut Bundesliigan mestaruuden 11 kertaa peräkkäin ja taistelee vuosittain pokaaleista myös muissa kilpailuissa.

– Se on ehdottomasti erilainen paine verrattuna siihen, mitä tunsin Spursissa. Totta kai halusimme voittaa asioita Spursissa, mutta jos meni pari peliä ilman voittoa, niin se ei ollut katastrofi. Bayernissa tunne on se, että jokainen peli pitää voittaa, kertoi Kane Independentille.

– Voitimme kaksi ensimmäistä peliä 4-0 ja 3-1 ja silti puhuttiin, että pelaamiseemme ei oltu tyytyväisiä. Se on osa sitä, kun on yhdessä maailman suurimmista seuroista.

Moni ajatteli, että Kane saattaisi jäädä Englantiin, koska hän haluaisi rikkoa Valioliigan (1992-) maaliennätyksen. Hän on 47 osumaa perässä tilaston kärkinimeä Alan Sheareria, joka tehtaili aikoinaan 260 maalia Valioliigassa.

Kanen mukaan henkilökohtaiset saavutukset ovat hänelle toissijainen asia.

– Siitä puhuttiin paljon, että lähestyin sitä (ennätystä), mutta minä en ole koskaan ollut sellainen, joka jahtaa ennemmin henkilökuhtaista kunniaa kuin joukkuepalkintoja.

– Olen sanonut aiemmin haastatteluissa, että lopulta kyse on siitä, kuika hyvä minusta voi tulla. Minusta tuntui, että minun oli päästävä pelaamaan Mestarien liigassa ja taistelemaan pokaaleista joka vuosi. Bayern München antaa siihen ehdottomasti mahdollisuuden.

– Ennätys olisi tietysti uskomaton, ja se voisi olla uskomatonta, jos jonain päivänä päädyn rikkomaan sen. Mutta se ei ole syy, miksi pelaan jalkapalloa, ja siirtoni osoittaa sen.

Englannin pääsarjahistorian kaikkien aikojen maalintekijä on 357 osuman Jimmy Greaves.

BBC Sport

@BBCSport
Harry Kane has some German homework coming his way soon! 😅📚

#BBCFootball #UKRENG

Linkki twiittiin.