Manchester Unitedin hyökkääjän Rasmus Højlundin entinen valmentaja uskoo, että tanskalaiskärjellä on oikea mentaliteetti nousta maailmanluokan pelaajaksi.

Højlund, 20, siirtyi Unitediin päättyneenä kesänä Atalantasta kohutussa 75 miljoonan euron kaupassa. Häntä on pidetty huippulupaavana hyökkääjänä, mutta siirtosumma oli joka tapauksessa valtava varsin kokemattomasta pelaajasta.

Tanskassa juniori-ikäistä Højlundia valmentanut Christian Mouroux näkee Unitedin jättihankinnassa yhtäläisyyksiä Nicklas Bendtnerin kanssa – mutta myös oleellisia eroja.

Bendtner, 35, oli aikoinaan Arsenalin huippulupaus, joka nousi kulttimaineeseen erilaisten toilailujen ja tempausten takia.

– Häntä (Højlundia) voi hyvin verrata toiseen nousevaan supertähteemme Nicklas Bendtneriin. He ovat molemmat ysipaikan pelaajia, molemmat hyvin fyysisiä ja heillä on pilke silmäkulmassa. He ovat huumorintajuisia, ulospäin suuntautuneita ja röyhkeitä, kommentoi Mouroux The Sunin haastattelussa.

– Bendtner oli luultavasti luonnostaan lahjakkaampi jalkapalloilija, mutta se sai hänet ehkä suhtautumaan asioihin kevyemmin ja saamaan vaikutteita kaikesta, mikä vaikuttaa sinuun ulkopuolelta, kun sinusta tulee supertähti.

– Rasmus on täysin erilainen. Vaikka olen varma, että hän varmaan ostaa isomman auton ja hänellä on hieno kello, se ei mene yli.

– Hänellä on oikea mentaliteetti. Hän on niin kurinalainen. Hän on hyvin tietoinen siitä, mitä kovalla työllä saa aikaan. Kova työ on se asia, joka on tuonut hänet nykyiseen pisteeseen.

Mouroux uskoo, että Højlund sietää paineet Manchester Unitedissa.

– Rasmus ei ole koskaan ollut ylimielinen ihminen. Mutta hän on aina ollut äärimmäisen itsevarma ja ennen kaikkea äärimmäisen keskittynyt.

– Jos joku pystyy siihen, sanoisin, että Rasmus pystyy selviytymään siitä paineesta.

Mirror Football

@MirrorFootball
🗣️ “Bendtner was probably a more naturally gifted footballer"

Rasmus Hojlund's youth coach has given his assessment of Man Utd's striker

mirror.co.uk/sport/football…

Linkki twiittiin.