Mikel Arteta on perustellut valintaansa peluuttaa kahta maalivahtia. Arsenal-luotsi tarjosi David Rayalle mahdollisuuden debyyttiin sunnuntain 1-0-voitossa Evertonia vastaan pudottaen Aaron Ramsdalen penkille.

Ramsdale oli viimeksi jättänyt Valioliiga-ottelun välistä maaliskuussa 2022. Arsenal hankki Rayan lainasopimuksella Brentfordista kesän siirtoikkunan lopussa kilpailuttamaan Englannin maajoukkuevahtia.

Arteta kertoo haluavansa rakentaa joukkueen, jossa jokaiselle pelipaikalle on tarjolla kaksi vaihtoehtoa.

– Kenelläkään ei ole varmaa paikkaa. Me olemme täällä pelaamassa korkeimmalla tasolla ja antamassa parhaan panoksemme voittaaksemme otteluita, Arteta perusteli valintaansa Sky Sportsille.

– Minulla ei voi olla kahta pelaajaa pelipaikalla niin, etten peluuttaisi toista heistä. Davidilla on uskomattomia kykyjä ja niin on Aaronillakin.

– Olen tuntenut kahdesti urallani, että minun olisi pitänyt vaihtaa maalivahtia 60. ja 85. minuutin kohdalla. Minulla ei ollut rohkeutta tehdä sitä ja olin tyytymätön.

Arsenal on voittanut viidestä ensimmäisestä Valioliiga-ottelustaan neljä. Joukkue on toistaiseksi tappioton sarjassa. Viaplay näyttää kaikki Valioliigan ottelut.

LUE MYÖS!