Manchester Unitedin entinen manageri Ole Gunnar Solskjær on perannut läpi asioita, jotka hän kokee ongelmiksi Unitedissa. The Athleticille antamassaan haastattelussa hän kertoi esimerkiksi pettyneensä seuran siirtopolitiikkaan niinä vuosina, kun hän vaikutti Manchesterissa.

– Emme voineet ostaa pelaajia, joita ehdotin seuralle, Solksjær kertoi.

Toimittaja Andy Mitten pyysi Solskjæriä erittelemään, ketä tämä tarkoitti.

Erling Haalandia ennen kuin hän teki debyyttinsä Salzburgissa. Declan Ricea, joka ei olisi maksanut niin paljon kuin hän nyt maksoi [viime] kesänä. Puhuimme Moises Caicedosta, mutta meistä tuntui, että tarvitsimme pelaajia, jotka olisivat valmiita siinä ja heti.

– Brightonissa ollaan erittäin hyviä siinä, että tuodaan pelaajia ulkomailta ja annetaan heille puolitoista vuotta aikaa sopeutua. Unitedissa ei ole sellaiseen varaa, ja se on maksanut seuralle monia pelaajia.

Nuori pelaaja ei enää näe Manchester Unitedia hyvänä paikkana kehittyä urallaan.

– Halusimme todella kovasti Jude Bellinghamin [tulevan]. Hän on Manchester Unitedin [tyylinen] pelaaja, mutta arvostan sitä, että hän valitsi Dortmundin. Se oli varmaan järkevästi tehty.

Bellinghamin päätös ei ollut ainoa asia, joka jäi harmittamaan. United ei saa naarattua myöskään supertähtiä pelaamaan Old Traffordilla, ei ainakaan samassa määrin kuin joskus aiemmin.

– Olisin hankkinut [Harry] Kanen vaikka joka päivä ja ymmärtääkseni hän halusi liittyä meihin. Mutta seuran budjetissa ei ollut tilaa koronaviruksen tuomien [muutosten] takia. Ei ollut olemassa mitään pohjatonta kaivoa.

Mitten kysyi Solskjæriltä, kuinka paljon Unitedin nykyiset omistajat ovat vastuussa joukkueen menestyksen heikentymisestä Alex Fergusonin lähdettyä. Solskjær kiersi kysymystä.

– En voi valittaa nyt, eikä tapanani ole itkeä, kun olen menettänyt työni, mutta United on käyttänyt paljon enemmän [rahaa] viime siirtoikkunoissa.

– Joku vielä [katkaisee kierteen]. Se on aina vaikeaa, kun erinomaiset managerit lähtevät pois.

– Norjassa meillä on sanonta: ”Et halua hypätä Wirkolan perään”, koska Bjørn Wirkola oli yksi parhaista mäkihyppääjistä.