Newcastle pääsi tiistaina testaamaan tasoaan Mestarien liigassa ensimmäistä kertaa yli 20 vuoteen, kun se puolusti 0-0-tasapelin AC Milanin vieraana.

Milan oli selkeästi niskan päällä varsinkin avausjaksolla, muttei kyennyt hyödyntämään paikkojaan. Newcastlen oma hyökkäyspelaaminen ei juuri piristynyt toiselle puolikkaalle, mutta vieraat saivat pidettyä Rossonerin ansiokkaasti aisoissa.

Kiitoksensa ansaitsi myös maalivahti Nick Pope, jolla kirjattiin kahdeksan torjuntaa.

Artikkeli jatkuu twiitin alla.

talkSPORT

@talkSPORT
First 25 minutes at San Siro:

🇮🇹 AC Milan: 9 shots
🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿 Newcastle: 0 shots

Newcastlen ensimmäinen ja ainoa maalia kohti suuntautunut veto nähtiin 94. minuutilla, kun Sean Longstaffin kuti torjuttiin kulmapotkuksi.

Magpiesin päävalmentaja Eddie Howe uskoo, että myllytys Milanossa toimii hyvänä oppikokemuksena joukkueelle. Kyseessä oli ensimmäinen Mestarien liiga ottelu niin Howelle kuin monille hänen pelaajistaan.

– Tänne tulon vaikeuksia ei voi aliarvioida. Pelin tunteet, uudet kokemukset, meillä oli paljon totuteltavaa tänään, kommentoi Howe BBC:n mukaan.

– Mielestäni yleisö oli erittäin hyvä Milanille. Se oli vihamielinen ilmapiiri ja pelaajien oli sopeuduttava siihen. Siksi en usko, että suoritustamme ja saamaamme pistettä voi aliarvioida.

– Se näyttää paremmalta ja paremmalta ajan myötä. Tämä päivä oli monille meistä uusi kokemus ja toivottavasti voimme kasvaa tästä.

F-lohkon illan toisessa ottelussa Paris Saint-Germain voitti Borussia Dortmundin kotikentällään 2-0.

Mestarien liigan lohko F
#JoukkueOVTHMP
1Borussia Dortmund BVB63217-411
2Paris Saint-Germain FC PSG62229-88
3AC Milan ACM62225-88
4Newcastle61236-75