Manchester Cityn manageri Pep Guardiola uskoo, että hänen suojattinsa Rodri on Euroopan paras keskikenttäpelaaja.

Rodri, 27, on tahkonnut valtavia minuutteja Cityn keskikentällä neljän kauden, ja hän on aloittanut myös kuluvan sesongin väkevästi.

Espanjan maajoukkuepelaaja tunnetaan enimmäkseen peliä tasapainottavana yksilönä, mutta parin viime kauden ajan Rodri on tehtaillut pelipaikkaansa nähden myös varsin kiitettäviä tehoja.

Alkaneen sesongin peleissä hän on päässyt entistä enemmän osallistumaan hyökkäyspään tapahtumiin, kun İlkay Gündoğan ei ole enää seurassa ja Kevin de Bruyne on loukkaantuneena.

Tiistaina Rodri vastasi illan viimeisestä osumasta, kun City voitti Belgradin Punaisen tähden 3-1 Mestarien liigassa. Guardiola ylisti pelin jälkeen maanmiestään estottomasti.

– Hän on paras [keskikenttäpelaaja Euroopassa]. Toivottavasti hän voi vielä kehittyä, mutta hän on poikkeuksellinen keskikentän pohjapelaaja. Me olemme onnekkaita, kun seura hankkii tällaisia pelaajia, sanoi Guardiola MEN:n mukaan.

– Hän oli alkuun erilainen pelaaja. Hän on pelannut poikkeuksellisen määrän pelejä ja nyt hän on yksi joukkueen kapteeneista. Fantastinen puolustava keskikenttäpelaaja. Hän on hyvä puolustamaan, hyökkäämään, hän lukee rauhassa tiloja ja tietää, mistä vapaa pelaaja löytyy. Rangaistusalueen lähellä hän on niin vaarallinen. Hän rakastaa tulla hyökkäyskolmannekselle, kuljettaa ja vetää.

Viaplay näyttää kaikki Valioliigan ottelut.

Linkki twiittiin.