Julen Lopetegui erosi Wolverhamptonin päävalmentajan paikalta vain muutama päivä ennen Valioliigan käynnistymistä.

Wolverhampton ei kyennyt vahvistamaan joukkuettaan kesällä talousongelmien vuoksi. Wolverhampton oli lisäksi menettänyt useita avainpelaajiaan, joten lähtökohdat kauteen olivat surkeat. Lopetegui pettyi seuran toimintaan sen verran pahasti, että hän päätti jättää Wolverhamptonin juuri ennen kauden alkua.

Athletic haastatteli edelleen Englannissa asuvaa Lopeteguita, joka kertoi muun muassa siitä, millaista oli poistua Wolverhamptonista. Lopetegui valmensi seuraa vajaan vuoden ajan.

– Se ei ollut helppoa minulle. Se oli sääli. Muistan, miten me ja monet työntekijät itkimme. Se sitoutuneisuus ja työolosuhteet, jotka loimme sinne lyhyessä ajassa eivät olleet normaaleja. Se oli niin erityistä.

Athletic tiedusteli Lopeteguilta, uskoiko hän Wolverhamptonin kykenevän kehittymään muun muassa Brightonin kaltaiseksi seuraksi silloin, kun luotsi hyväksyi sopimustarjouksen.

– Kyllä. Sitten joku muuttui. Ja sitten kun asiat muuttuivat – enemmän kuin olisin odottanut – oli aika tehdä päätöksiä tulevaisuuden suhteen.

Lopetegui on valmis palaamaan valmentamisen pariin.

– Minulle tärkeää on uskoa projektiin. Joskus projekti on sellainen, että taistelet sarjapaikasta, kuten me taistelimme viime kaudella. Joskus taistelet europaikasta tai pokaalista. Se riippuu seurasta. Olen valmentanut erilaisissa projekteissa. Olen taistellut liigamestaruuksista, valmentanut Espanjan A-maajoukkuetta ja vienyt Sevillan ensimmäistä kertaa koskaan kolmesti peräkkäin La Ligan neljän kärkeen.

Wolverhampton on parhaillaan 16. sijalla Valioliigassa. Kuudesta ottelusta tuloksena on neljä pistettä.