Arsenalin päävalmentaja Mikel Arteta on viime aikoina peluuttanut David Rayaa ykkösmaalivahtinaan.

Raya nappasi ykkösvahdin aseman itselleen Aaron Ramsdalelta muutama viikko sitten. Espanjalaisvahti on pelannut Liigacupin Brentford-ottelua lukuun ottamatta Arsenalin edelliset neljä ottelua ja esiintynyt niissä edukseen. Tuloksena on kolme nollapeliä.

Arsenal hankki Rayan kesän siirtoikkunassa Brentfordista kilpailemaan Ramsdalen kanssa pelipaikasta.

Chelsean päävalmentaja Mauricio Pochettino on ollut aikoinaan samanlaisessa tilanteessa. Pochettino valmensi PSG:ssä Gianluigi Donnarummaa ja Keylor Navasia. Kaksikko pelasi PSG:ssä pitkälti saman verran otteluita kaudella 2021-22.

Pochettino otti kantaa Artetan ratkaisuun.

– Se on vaarallista peliä. PSG:ssä meillä oli kaksi maailmanluokan maalivahtia. Pelasimme pari ottelua peräkkäin Donnarumman kanssa ja sitten annoimme muutaman pelin Navasille. Se on mahdollista, mutta samalla vaarallista. Onko se hyvä vai huono asia? En tiedä, se riippuu tuloksista. Lisäksi se riippuu maalivahtien profiilista ja ominaisuuksista niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.

– Itse haluan mahdollisimman hyviä pelaajia. On hyvä asia, että seura on päättänyt, kumpi on ykkösmaalivahti, mutta jalkapallossa valmentajat haluavat erilaisia pelaajaprofiileja joukkueeseensa. Ja sitten lopulta kyse on siitä, miten kakkosvahdiksi joutunut maalivahti hyväksyy roolinsa.