Maanantai-illan ratoksi Valioliigassa pelataan kello 22 Suomen aikaa käynnistyvä Länsilontoon derby, jossa Fulhamin Craven Cottagella vierailee Chelsea. Kotijoukkueen sijoitus taulukossa ennen ottelua on 12., kun se vierailla on kolme pykälää matalampi. Bluesin kausi on alkanut syvässä mollissa.

Chelsea on kerännyt kuudesta kaudella pelaamastaan pääsarjaottelusta viisi pistettä, ja sen maaliero on yhden pakkasen puolella. BBC:n luettelemien tilastojen mukaan seura on aloittanut pääsarjakauden heikommin viimeksi 1978-79 -sesongilla, joka päättyi putoamiseen.

Iltapelissä on siis kyse paljon hegemoniaa suuremmistakin asioista, minkä nykyisin Chelseaa käskevä manageri Mauricio Pochettino hyvin tietää. Argentiinalainen on jäänyt ilman voittoa viimeisissä 14 valioliigaottelussaan. Edellinen täysi potti tosin tuli juuri Mökkiläisten kotoa, Tottenhamin peräsimessä, tammikuussa 2019.

Illan vieraat nousisivat voitolla tasapisteisiin isäntiensä kanssa. Fulhamin manageri Marco Silvalle voitto puolestaan olisi uran 50. Valioliigassa.