Tottenhamin päävalmentaja Ange Postecoglou haluaisi luopua VAR-videotuomarijärjestelmästä sen nykymuodossa.

VAR on ollut tapetilla viime viikonlopun jälkeen, kun Liverpoolin ja Tottenhamin välisessä ottelussa tapahtui iso tuomarivirhe.

Luis Díazin maali Tottenhamia vastaan hylättiin väärin perustein, kun kentällä olleiden tuomarien ja VAR-kopin kanssa syntyi sekaannus siitä, mikä oli alkuperäinen tuomio kentällä.

VAR-kopissa oltiin tulkittu, että maali syntyi hyväksytysti, ja videotuomarit päätyivät näkemänsä perusteella vahvistamaan tuomion. Kentällä tilanne oli kuitenkin liputettu paitsioksi, ja VAR-koppia oli pyydetty vahvistamaan tämä. Virhe tajuttiin vasta pelin jatkuttua, mikä selviää Valioliigan ja PGMOL:n julkaisemasta tallenteesta.

Tottenham voitti pelin 2-1. Virheen tapahtuessa peli oli vielä tilanteessa 0-0.

Postecogloun kanta

Tottenhamin käskyttäjältä kysyttiin, hankkiutuisiko hän eroon VAR:sta.

– Kyllä, nykyisessä muodossaan. En vain usko, että teknologia on valmis meidän peliimme, sanoi Postecoglou BBC:n mukaan.

– Minulla ei ole mitään maaliviivateknologiaa vastaan. Se on aivan selkeä asia, koska se on melko merkittävä, mutta se sopii meidän peliimme.

– Mielestäni pelimme on ainutlaatuinen. Tiedän, että ihmiset sanovat: ”No, annetaan tuomareiden selittää päätöksensä”. Voi luoja. Ihanko totta? Voisitteko kuvitella istuvanne kuuntelemassa, kun erotuomari selittää jokaista peliä koskevaa päätöstä?

Postecoglou vertasi jalkapallon tuomaritoimintaa siihen, miten NFL:n tuomarit kommunikoivat amerikkalaisessa jalkapallossa, ja siihen, miten kauan se voi kestää.

– Rakastan amerikkalaista jalkapalloa, menen sunnuntaina kentälle. Se kestää kolme ja puoli tuntia. Haluatko istua kolme ja puoli tuntia kuuntelemassa?

– Luulen vain, että VAR:n kanssa tällä hetkellä luulemme, että se poistaa virheet, ja mitä enemmän käytämme sitä, sitä pahemmaksi se mielestäni muuttuu.

– Se oli selkeitä ja ilmeisiä virheitä varten. Nyt sitä tunnutaan käyttävän kaikkeen. Keltaiset kortit, virheet, kulmat, kaikki tutkitaan. Se ei kuulu meidän lajiimme.

– Me emme ole rugbya, meillä ei ole näitä keskeytyksiä. Olen aina rakastanut Englannissa jalkapallon kiihkeää tahtia. Miksi yritämme ottaa sen pois?

– Luulen, että osa viime viikon seurauksista oli, että kukaan meistä ei pitänyt siitä, että päätöksenteko kesti niin kauan, ja viime viikolla kuulosti siltä, että he kiirehtivät päätöstä.

– Se viittaa minusta siihen, etten pidä tekniikkaa nykymuodossaan sopivana pelimme kannalta, mutta tiedän olevani vähemmistössä mielipiteeni kanssa. Ja roolini on hyväksyä, että mitä tahansa ajattelenkin tästä, lopulta asia lankeaa päätöksentekijöille.

Match of the Day

@BBCMOTD
Ange Postecoglou doesn't think things are likely to improve with VAR any time soon...

Linkki twiittiin.