Mikel Arteta odottaa tunteellista iltaa Declan Ricen palatessa Lontoon olympiastadionille entisen seuransa West Hamin luokse. Entinen Hammers-tähti siirtyi Artetan Arsenaliin kesän siirtoikkunassa.

Arsenal maksoi Ricesta, 24, 105 miljoonan punnan siirtosumman. Englannin maajoukkuepelaaja oli seuran ennätyshankinta.

Rice nosti viime keväänä viimeisessä ottelussaan West Hamin paidassa Konferenssiliigan voittopokaalia. Kyseessä oli Hammersin ensimmäinen eurotitteli 50 vuoteen.

– Se tulee olemaan ensimmäinen kerta, kun hän palaa vanhan seuransa luokse ja se tulee olemaan kaunis hetki hänelle. Minä sain tehdä sen muutaman kerran ja silloin huomasi mitä mieltä he olivat sinusta lähtösi jälkeen, Arteta kommentoi lehdistölle.

Arteta uskoo Ricen saavan West Hamin kotiyleisöltä lämpimän vastaanoton. Keskikenttäpelaaja kantoi viime kaudella Hammersin kapteeninnauhaa.

– Aina kun kuulee hänen puhuvan West Hamista ja kaikesta mitä seura teki hänelle, hän ei voisi puhua ylevämmin heistä. Toivottavasti siis heidän asenteensa häntä kohtaan on samanlainen, Arteta lisäsi.

West Hamin päävalmentaja David Moyes toivoo Ricen olevan keskiviikkona kentällä.

– Tämä mies nosti ensimmäisen europokaalimme 50 vuoteen. Totta kai tulemme toivottamaan hänet avosylein tervetulleeksi. Hän johti joukkuettamme ja käyttäytyi esimerkillisesti ollessaan täällä, Moyes kehui.

– En ole nähnyt Deciä hänen lähtönsä jälkeen. Toivottavasti hän pelaa.

LUE MYÖS!