Englannin jalkapalloliitto langetti toukokuussa Ivan Toneylle kahdeksan kuukauden mittaisen pelikiellon.

Toney rikkoi jalkapalloliiton asettamia vedonlyöntisääntöjä reilusti yli 200 kertaa.

Toney ei saanut harjoitella neljään kuukauteen Brentfordin kanssa. Viime kaudella 20 maalia Valioliigassa viimeistellyt hyökkääjä sai palata joukkueharjoituksiin syyskuussa. Pelikielto päättyy tammikuun puolivälissä.

Loistavasti sujunut viime kausi herätti luonnollisesti kiinnostusta. Muun muassa Sky Sportsin saamien tietojen mukaan Arsenal ja Chelsea ovat kiinnostuneet Toneysta.

Athleticin mukaan Brentford ei ole toistaiseksi poissulkenut Toneyn myyntiä jo tammikuun siirtoikkunassa. Lähde kuitenkin kertoo, ettei Brentford ole vielä saanut yhteydenottoja muilta seuroilta.

Athleticin mukaan Arsenal on kiinnostunut Toneysta, mutta kärjen hankkiminen vaatisi ainakin yhtä suurta myyntiä. Toneyn hankkiminen ilman omien pelaajien myymistä on mahdotonta FFP-sääntöjen vuoksi.

Arsenalin ja Brentfordin seurajohdot ovat hyvissä väleissä, mutta Athletic kertoo, ettei osapuolet pääse todennäköisesti yhtä helposti yhteisymmärrykseen Toneyn siirrosta kuin David Rayan lainasiirrosta. Raya siirtyi kesällä Brentfordista lainalle Arsenaliin osto-option kera, joka muuttuu pakolliseksi Rayan pelatessa tietyn määrän otteluita.

Athletic pitää Toneyn Arsenal-siirtoa kesken kauden hyvin epätodennäköisenä. Arsenalin on määrä tehdä konkreettisia peliliikkeitä Toneyn suuntaan, jos pelaaja on Brentfordissa vielä kauden jälkeen.